2024. április 20., szombat

Szórakozás, tánc, mulatság

Hetvenhat érettségiző táncolt az ÉMPE 24. Pedagógusbálján

Az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete 24. alkalommal szervezte meg a Pedagógusbált, amelyre szombaton került sor a szabadkai Majsai Úti Általános Iskolában. A bálnak idén megközelítőleg 300 vendége volt, és immár tizedszer az elsőbálozók nyitótáncával kezdődött, felidézve az egykori hagyományt, ezáltal is megünnepelve a felnőtté válást, a nagykorúságot, a társasági életbe való belépést. Ahogyan azt megtudhattuk, első alkalommal egy 24 főből álló érettségiző osztály táncolt, a fellépők száma ezek után évről évre növekedett, így a tíz év alatt 650 végzős diák vett részt a nyitótáncon. Idén 76 érettségiző táncolt, Magyarkanizsáról is érkeztek résztvevők, és felléptek azok is, akik tíz évvel ezelőtt voltak elsőbálozók. A Pedagógusbál vendégeit De Negri Ibolya, az ÉMPE elnöke köszöntötte:

A lányok gyönyörű fehér ruhában, a fiúk pedig elegáns öltönyben táncoltak (Fotó: Gergely Árpád)

A lányok gyönyörű fehér ruhában, a fiúk pedig elegáns öltönyben táncoltak (Fotó: Gergely Árpád)

– Egyesületünk egyebek közt pedagógus-továbbképzéseket, diákversenyeket és vetélkedőket szervez, de egyik legkedvesebb rendezvényünk a Pedagógusbál. Fontosnak tartjuk, hogy a pedagógusok, a mindennapi munka mellett, baráti hangulatban, kötetlenül is találkozzanak és szórakozzanak. Ezzel a céllal indult annak idején a Pedagógusbál. Nagyon örülünk, hogy bálunk az évek folyamán létjogosultságra tett szert, és minden évben megszervezhetjük a farsang idején. Tizedik alkalommal a bált az érettségizők tánca nyitja meg. Ezt is fontosnak tartottuk bevezetni, hiszen a fiatalok ilyenkor lépnek be a felnőttek világába, és ekkor tapasztalhatják meg azt is, hogyan kell szórakozni egy bálban. A jubileum alkalmából ezúttal a korábbi elsőbálozóink is visszatértek feleleveníteni az emlékeiket. A rendezvénynek jótékonysági jellege is van, a vendégek tombolán vesznek részt, amelynek bevételét a diákok versenyekre való utaztatására fordítjuk – hallottuk De Negri Ibolyától.

A bál vendégeit elkápráztatta az elsőbálozók tánca, míg az érettségizőknek meghatározó élményt jelentett a fellépés. A lányok ezúttal is gyönyörű fehér ruhában, a fiúk pedig elegáns öltönyben táncoltak. Ahogyan azt hallhattuk, a keringő lépéseit november óta gyakorolták.

Felvonulnak az elsőbálozók (Fotó: Gergely Árpád)

Felvonulnak az elsőbálozók (Fotó: Gergely Árpád)

– Megtiszteltetés részt venni a rendezvényen, és ilyen szép ruhában fellépni. Élveztük a táncot, szerintem nem volt nehéz begyakorolni, ezt is örömmel tettük – mondta el lapunknak Mák Leóna, a szabadkai Egészségügyi Szakközépiskola végzőse.

– Nem először vettem már részt bálon, szeretek táncolni, ezért nagy örömmel léptem fel a rendezvényen. A próbák során még sokat hibáztunk, de a megnyitón már minden jól sikerült – hallottuk Márton Tastól, a szabadkai Ivan Sarić Műszaki Középiskola végzősétől.

A megnyitón kiosztásra kerültek a hűségdíjak is, amelyek a Pedagógusbál rendszeres vendégeit illetik meg. Idén a díjat Papp Horváth Erika és Papp Zoltán, valamint a martonosi Körmöci László és Körmöci Edit kapták meg. A műsor folyamán az újvidéki színiakadémia végzős hallgatói is felléptek. Búbos Dávid elmondása szerint nagyon örülnek a lehetőségnek, mert számukra fontos, hogy ilyen alkalmakkor is meg tudjanak mutatkozni. Az est finom vacsora és jó zene mellett telt, utóbbiról a Joker zenekar gondoskodott, a műsorvezető pedig Mess Attila volt.