2024. április 23., kedd

Eltűnik a Sauber név az F1-ből

Egy híressé vált névvel szegényebb, egy másikkal viszont gazdagabb lesz a Formula–1 mezőnye a 2019-es szezonban, miután Alfa Romeo Racingre keresztelték át a csapatot, amelyet Peter Sauber 1993-ban nevezett be először a királykategóriába.

A váltás ugyan kézenfekvő volt, hiszen az Alfa Romeo már 2018-ban szorosra fűzte a szálakat a Sauberrel, mégis váratlanul jött ez a hirtelen átalakulás. Valójában azonban csak a név változik, a csapat tulajdonosai a korábbiak maradnak, az autókat pedig továbbra is a Ferrari látja el erőforrásokkal. Mindez annak az üzleti stratégiának a része, amelyet még a Ferrari nyáron elhunyt elnöke, Sergio Marchionne fogalmazott meg, aki szerette volna visszahozni az Alfát az F1-be, amely cég a Fiat Chrysler csoport részeként szintén az ő irányítása alá tartozott.

A több év hanyatlás és súlyos pénzügyi nehézségek után tavaly végre felszálló ágba kerülő Saubertől egyébként is nagy dolgokat vár a közvélemény az idei szezonban, hiszen az Alfa Romeo anyagilag, a Ferrari pedig technikailag állt teljes mellszélességgel a csapat mögé, miközben az egyik versenyzői ülésbe Kimi Räikkönent sikerült megszerezniük, ami komoly fegyvertény egy olyan csapatnak, amely az elmúlt öt szezonból hármat is a sereghajtók között töltött.

Pedig a Sauber 1993-as indulása óta általában a stabil középcsapatok közé tartozott. Teljesen független alakulatként a legjobb évüket 2001-ben teljesítették, amikor Nick Heidfeld és az éppen náluk debütáló Räikkönen a konstruktőri negyedik helyre elegendő pontmennyiséget kanalazott össze. 2006-ban nagy változás állt be a csapat életében, amikor Peter Sauber átadta az irányítást a BMW-nek, a bajor márka érkezésével pedig tulajdonképpen gyári istállóvá váltak. Az eredeti név azonban tovább élt, s BMW Sauberként korábban nem látott magasságokba jutottak: rendszeres dobogósként loholtak közvetlenül a legjobbak mögött, Robert Kubica révén pedig a 2008-as Kanadai Nagydíjon megszerezték egyetlen győzelmüket. Amikor 2009 végén a gazdasági válságra hivatkozva a BMW váratlanul kiszállt, kisebb csodának számított, hogy Peter Sauber privátként életben tudta tartani a csapatot, a lendület megtartását pedig segítette, hogy a bajorok az előző években csúcsszintre fejlesztették a svájci Hinwilben található gyárat. 2012 végén Sauber átadta a csapatvezetői posztot az utódjául kijelölt Monisha Kaltenbornnak, az ezt követő időszak viszont már a hanyatlásról szólt, legemlékezetesebb pillanataként azzal a botránnyal, amikor a 2015-ös évadnyitóra három pilóta jelent meg azt állítva, hogy versenyzői szerződése van a csapattal.

Az istálló életben tartása érdekében Peter Sauber 2016 nyarán adta el teljes tulajdonrészét egy svájci befektetőcsoportnak, a Sauber bizonyos értelemben tehát már ekkor megszűnt, de a név még megmaradt. 2017-ben lépett színre a „vaskezű” Frederic Vasseur, aki új csapatfőnökként első lépéseként lefújta a Hondával tervezett motorpartneri megállapodást, és újraélesztette a leépült kapcsolatokat a Ferrarival, akiktől ekkor már csak egy évvel korábbi motorokat kaptak. Így kerül képbe az Alfa Romeo, és így tűnik most el 26 év jelenlét után a Sauber neve az F1-ből.

Az Alfa Romeo sem új szereplő a királykategóriában, olyannyira nem, hogy az F1 történetének legelső versenyét is ők nyerték meg 1950-ben. Kezdeti domináns erőként behúzták az első két bajnoki címet Giuseppe Farinával és Juan Manuel Fangióval, majd ki is szálltak a bajnokságból. Jóval később, 1979 és 1985 között visszatértek gyári csapatként, ez az időszak viszont a rengeteg műszaki hiba mellett csak mérsékelt sikereket, öt dobogós helyet termelt. A mostani, harmadik inkarnációjukat nem tekinthetjük teljes mértékben gyári alakulatnak, hiszen minden ugyanúgy és ugyanazokkal az emberekkel folyik tovább, mint eddig Sauberként, de ha ez a névváltás és a vele járó nagyobb pénzügyi támogatás kellett ahhoz, hogy Räikkönen és fiatal csapattársa, Antonio Giovinazzi olykor megrángassák az élmezőny bajszát, akkor bizonyára mindenki könnyen lenyeli ezt a békát.

Az Alfa Romeo új autójának bemutatóját február 18-án, az előszezoni tesztek első napjának reggelén tartja a barcelonai bokszutcában.