2024. április 20., szombat

Kellő alaptudás a sikeres felvételihez

Megkezdődtek a felvételi-felkészítők a Bolyai TGK-ban

A zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnáziumban a hétvégén elkezdődtek a felvételi-felkészítők az érdeklődő nyolcadikosok számára. A képzőművészeti tagozaton szombaton, a matematikai és a számítástechnikai tagozaton pedig vasárnap került erre sor. Mindkét nap közös szülői értekezlettel indult, hogy a diákokat és szüleiket egyaránt tájékoztassák az intézmény munkatársai az iskoláról és az oda való bejutás lehetőségeiről.

Csikós Pajor Gizella, a gimnázium igazgatója kérdésünkre elárulta, november 21-én nyílt napot tartottak, ahol rendkívül sok érdeklődő jelent meg, ugyanígy a téli táboruk is rekordszámú diákkal zajlott, miáltal látható, mennyire népszerű az iskola. A felkészítőkön 31 diák jelent meg a képzőművészeti tagozaton, 32 a matematikain és 27 a számítástechnikain. Ősszel mindhárom tagozaton 20–20 tanuló kezdheti meg tanulmányait.

Az igazgatónőtől azt is megtudtuk, hogy a felkészítőkre korlátlan számban jelentkezhetnek az érdeklődők, és mint minden évben, a nyolcadikos diákokon kívül fogadják azokat a hetedikeseket is, akik máris tudják, hogy ide akarnak majd jelentkezni, és úgy érzik, szeretnének két évig készülni a felvételi vizsgára az iskola tanárainak segítségével. Gizella hangsúlyozta, hogy aki bármilyen okból nem tudott megjelenni az első alkalommal a felkészítő foglalkozásokon, az bármikor csatlakozhat a következő időszakban! Természetesen minél előbb érdemes ezt megtenni, hiszen az alapokat az elején fektetik le a foglalkozásvezető szakemberek, és később egyre nehezebb beilleszkedni a folyamatba.

A képzőművészeti felkészítő 8 alkalmat foglal magában szombatonként, a matematikaira és a számítástechnikaira pedig 13 hétvégét irányoztak elő, melyeknek egy része egynapos, a másik része másfél napos. Mivel a diákok sok felől és különböző felkészültséggel érkeznek, ezeken a foglalkozásokon az iskola munkatársai igyekeznek a gyerekek tudásszintjét kiegyenlíteni, és kellő alaptudással felruházni őket a sikeres felvételi vizsgához.