2024. április 25., csütörtök

Szeretik Vajdaságot a magyar turisták

Érdemes az idegenforgalmat fejleszteni Törökbecsén

Törökbecsére látogatott csütörtökön délután a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) küldöttsége, az önkormányzat és a kamara képviselői közötti munkamegbeszélésre a Glavaš-ház Múzeumban került sor.

Kormányfői szinten két évvel ezelőtt született megállapodás a két ország közötti gazdasági együttműködésről. Bornemissza Miklós, a Magyar-Szerb Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke ennek kapcsán arról beszélt: a BKIK és a Vajdasági Gazdasági Kamara közötti együttműködésben az idegenforgalom, az oktatás és szakképzés, valamint az infrastruktúra-fejlesztés élvez prioritást – ők ennek szellemében szeretnének Törökbecsére magyar befektetői csoportokat hozni. A BKIK képviselői már most sem jöttek üres kézzel, ugyanis Saša Maksimović polgármesternek átadták Törökbecse szennyvíz- és ivóvízfejlesztési problémáira kidolgozott javaslatukat.

A megbeszélésen a legtöbb szó a lehetséges idegenforgalmi együttműködésről esett. A találkozón a szabadkai Alpha Travel képviselői is jelen voltak, az ő elmondásuk szerint az utóbbi néhány évben 20-30 százalékkal növekszik évente a Magyarországról Szerbiába érkező turisták száma. Dankó Dénes igazgató szerint ahhoz, hogy még több magyar turista érkezzen Vajdaságba, elsősorban összehangolt stratégiára, közös platformra, erősebb marketingre és professzionálisabb hozzáállásra lenne szükség.

A találkozó után a törökbecsei önkormányzat képviselői optimistán nyilatkoztak, Kismarton Ottó polgármesteri kabinetfőnök több remélt beruházás tervéről is beszélt, a turisztikai fejlesztések mellett ő a textiliparban és a mezőgazdasági gépgyártásban lát biztató együttműködési lehetőséget.