2024. március 29., péntek

Sima ügy az első napon

Szerbia válogatottja 2:0 arányú vezetést szerzett Üzbegisztán ellen Taskentben a Davis-kupa selejtezőjének első napján. A vendégeket Dušan Lajović juttatta előnyhöz, majd Filip Krajinović könnyedén győzte le Gyenisz Isztomint.

Lajović azonnal három breaklabdához jutott, de nem használta ki az alkalmat, majd ő mentett kettőt. A folytatásban az első játszma hibákkal tarkított egyenrangú küzdelemben folyt, és a szerb a rövidítésben jutott előnyhöz. A második játszmában Szanyar Fajzijev nyerte el Lajović kezdőütését, aki azonnal kétszer is visszavágott, és az így szerzett előnyt már meg tudta őrizni.

Krajinović csak az első adogatójátékán bajlódott az üzbég veteránnal, de az első break után már szorosan a kezében tartotta a mérkőzés fonalát. Szerbia ezzel egy győzelemre került a továbbjutáshoz.

Ma a párosok meccsével kezdődik a második versenynap, majd újabb két egyéni következik. A találkozó továbbjutója ott lesz novemberben Madridban a legjobb 18 válogatott zárótornáján.

A világranglistán 118. szerbiai Miomir Kecmanović meglepő verséggel zárta a clevelandi vendégszereplését. A 19 éves belgrádi túl sok nyerési alkalmat hagyott ki a nyolcaddöntőben a dán MikaelTorpegaard ellen. Az első játszmában 2:1-nél volt két breaklabdája, majd 6:5-nél szettlabdája is. A megnyert második játszma után a harmadikban Kecmanović előbb öt breakalkalmat hagyott ki, majd elveszítette az adogatást, de 2:5-ről is visszatért, végül a rövidítésben öt meccslabdát rontva 6:1-ről sem győzött. A szerb egyetlen vigasza, hogy a clevelandi –20 fokból a kellemes dallasi +10-be költözött…