2024. április 20., szombat

Szerelemfesztivál, harmadszor

A Szabadság téren február 3-ától 24-éig tartják meg a harmadik, Szerelemfesztivál nevű rendezvénysorozatot.

Február 3-án, vasárnap kezdődik a Szerelemfesztivál, immár harmadszor szervezik meg (Dávid Csilla felvétele)

Február 3-án, vasárnap kezdődik a Szerelemfesztivál, immár harmadszor szervezik meg (Dávid Csilla felvétele)

Az elképzelést a Subsidium, a HBO Color Media Events, a Color Media Comminications és a Ninamedia szervezetek valósítják meg, az újvidéki önkormányzat támogatásával.

Milena Biga, a rendezvénysorozat szervezője a tegnapi sajtótájékoztatón elmondta, hogy a manifesztációnak az a célja, hogy a kulturális intézményekkel együttműködve, a szerelem tematikáját érintve, bemutatkozhassanak a zenészek, írók, festők. – Ezzel a rendezvénysorozattal megnyitjuk városunkban a fesztiválok új évadját, amelyek már hagyományosan rengeteg turistát vonzanak Újvidékre. A Szerelemfesztiválon megtekinthetők a kulturális, kreatív, szórakoztató és idegenforgalmi tartalmak egyaránt, és ez talán a legismertebb ismertetőjegye a rendezvények. A szervezők arra törekedtek, hogy minél jobb együttműködést alakítsanak ki a kulturális intézményekkel, a művészekkel, és ennek köszönhetően mindannyian hozzájárulhatnak a város kulturális kínálatának bővítéséhez. Hiszem, hogy ezúttal is az elvárásoknak megfelelő érdekes programokat kínál a rendezvénysorozat – mondta Dalibor Rožić, a városi tanács művelődési ügyekkel megbízott tagja.

A Szerelemfesztivál beharagozójának sajtótájékoztatóján elhangzott az is, hogy február 3-án, 18 órakor a Szabadság téren lesz az ünnepélyes megnyitó, elsőként a Zvončići (Harangocskák) gyermekkórus lép fel, majd a Red Hot Chilli Peppers Tribute Band következik, és természetesen a szív alakú lufik röptetése sem marad el.

– Az idén a rendezvénysorozat keretében bemutatkozik a Matica srpska Galériája, a Pavle Beljanski Emlékgyűjtemény, illetékeseik szintén szerelmi tematikájú alkotásokat hoznak el. A Vajdasági Kortárs Művészetek Múzeuma hazai filmeket vetít, a jugoszláviai filmipar legismertebb színészeinek a leszármazottaival találkozhatnak az érdeklődők. A fesztivál keretében humanitárius rendezvényekre is sor kerül, ezek keretében a gyermekmenhelynek gyűjtünk pénzt billentyűs hangszerre, amely sokban megkönnyítheti fellépésüket. A gyermekmenhely védencei február 13-án lépnek fel a Szerelemfesztiválon – mondta Jelena Jovičić, a Color Media Communications sajtófelelőse.

– A Muzika srca (A szív dallama) gyermekkórus immár hat éve hirdeti a kóruséneklést, a Szerelemfesztiválon mindig fellépnek, és az idén, Valentin napján a legszebb szerelmes dalokat adják majd elő – mondta Svetlana Rakić, a gyermekkórus vezetője.

Srđan Bošković, a Putokaz 021 ügynökség vezetője elmondta, hogy ez az ügynökség tematikus sétát ajándékoz a Szerelemfesztivál résztvevői számára, méghozzá február 13-án. A találkozó 17 órakor lesz a Svetozar Miletić szobornál, az érdeklődők a fesztivál Facebook-oldalán jelezhetik részvételi szándékukat.