2024. április 24., szerda

Györe csak tartalék

Az új lebonyolítási rendszerben ma rajtol a Davis-kupa új idénye. Az elkövetkező két napon a selejtező 12 meccse lesz műsoron, közöttük az Üzbegisztán–Szerbia és a Németország–Magyarország összecsapás is.

A taskenti mérkőzésen itteni idő szerint ma 9 órakor a vendéglátók második játékosa, Sanyar Fajzijev Dušan Lajovićtyal játszik, a második egyéniben pedig Gyenisz Isztomin és Filip Krajinović csapnak össze, vagyis Györe László, a ranglistán elfoglalt helyének megfelelően, csak tartalék lesz. Holnap előbb a párost tartják meg, a kapitányok pedig az Isztomin/Fajzijev és a Troicki/Milojević duót jelölték. Azt követően az Isztomin–Lajović és a Fajzijev–Krajinović találkozóval zárul a két válogatott viadala. A kapitányok joga, hogy egy órával a meccsek kezdete előtt cserét alkalmazhatnak.

Az egyéni mérlegek szerint Lajović 2:1-re vezet Isztomin ellen, Krajinović pedig 1:0-ra Fajzijevvel szemben.

Szerbia és Üzbegisztán másodszor játszik a Davis-kupában. 2009 szeptemberében a feljutásért csatázva Szerbia Tipsarević és Troicki összeállításban 5:0-ra nyert Belgrádban, amit a pazar 2010-es idény követett, amikor Szerbia elnyerte a serleget.

A Fucsovics és Valkusz nélkül felálló Magyarország a legerősebb összeállításban is csak elméleti eséllyel szerepelhetne Frankfurtban az Alexander Zverev (a legmagasabban rangsorolt játékos a selejtezőben) vezette németek ellen.

A selejtező többi meccse: Brazília–Belgium, Ausztrália–Bosznia, India–Olaszország, Svájc–Németország, Kazahsztán–Portugália, Csehország–Hollandia, Kolumbia–Svédország, Ausztria–Chile, Szlovákia–Kanada és Kína–Japán.

A győztesek eljutnak a madridi zárótornára, amelyre tavalyi elődöntősként már eljutott Horvátország, Franciaország, Spanyolország és az USA, szabadkártyával pedig Argentína és Nagy-Britannia.

A midlandi női ITF-tornán JovanaJakšić továbbjutásra állt, hisz a döntő játszmában két labdája volt az 5:1-es vezetéshez, de nemcsak azt a játékot rontotta el, hanem a következő négyet is zsinórban elveszítette az amerikai AnnLi ellen.