2024. március 28., csütörtök
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Torinói dráma

Kikapott a Juventus Olaszországban. Ez a kijelentés azért lényeges, mert a 2018/2019-es szezonban ez most először fordult elő a Serie A címvédőjével. Bár az Öreg Hölgy a bajnokságban továbbra is veretlen, a kupában meglepően nagy pofonba szaladtak bele az Atalanta ellen. A Coppa Italia negyeddöntőjében a bergamói gárda 3:0-ra verte Ronaldóékat. Az eredmény sokkoló lehet, Massimiliano Allegri keretproblémáit ismerve teljességgel érthető a helyzet. A Juventusnál ugyanis megsérült Leonardo Bonucci és Giorgio Chiellini is, akik talán még az Atlético elleni BL-találkozóra sem térnek vissza. A középpálya szintén nem muzsikál túl jól, Miralem Pjanić hiányában nincs meg a stabilitás és az offenzíva a csapatban. A Zebrák jelenlegi legnagyobb erénye a támadósor, amelyben azonban sokkal inkább az egyéni villanások döntenek el meccseket, mintsem a remek összhang. Ronaldo érkezésével gödörbe kerül Dybala, Douglas Costa és Bernardeschi is. Ennek ellenére hatalmas gond nincs Torinóban, hiszen a bajnokságban tetemes az előny a második Napoli előtt, de az elkövetkező pár fordulóban ez csökkenhet. Nehéz eldönteni, hogy vajon Allegriék veresége vagy a Roma blamája a hihetetlenebb. A fővárosi gárda 7:1-re kapott ki a Fiorentinától. Pedig Di Francesco nem tartalékolt, a firenzeiek mégis fényesre mosták a padlót a Farkasokkal.

Spanyolországban a legnagyobb kérdés a Barcelona–Sevilla rangadó kapcsán merült fel. A gálakezdővel felálló Barca 6:1-gyel múlta felül az andalúziai együttest, ezzel összesítésben 6:3-mal jutott be a Copa del Rey elődöntőjébe. Korábban a Betis és az Espanyol küzdött nagyot, a kisebbik sevillai klub végül hosszabbításban nyert 3:1-re.

Angliában eközben a bajnoki küzdelem alakul egyre érdekesebben. A Liverpool csak félig-meddig használta ki a Manchester City botlását. JürgenKloppék egy pontot szereztek a Leicester ellen, eközben a Chelsea négyet kapott a Bournemouth otthonában.