2024. március 29., péntek

Vége a Partizannak is

A Crvena zvezda után a másik szerb Eurokupa-csapat, a Partizan is idő előtt búcsút mondhat a megmérettetésnek, hiszen a fekete-fehérek a top 16 utolsó előtti fordulójában Belgrádban kaptak ki a litván Rytastól (77:78).

Andrea Trinchieri gárdája szinte végig futott az eredmény után, és bár a véghajrában kétszer is vezettek (75:74, 77:76), az utolsó kosarat a dudaszó pillanatában a vendégek magas embere, a fehérorosz Parahoszki szerezte.

A Partizan azonos számú ponttal áll, mint a Rytas és a Monaco, de nem maradt reménye a negyeddöntőre. Ha ugyanis az utolsó fordulóban esetleg verné is a már továbbjutott Alba Berlint, akkor is biztosan a másik két csapat ki-ki meccsének győztese jutna tovább, hiszen a Monacónak és a Rytasnak is jobb a Partizan elleni mérlege egy esetleges pontazonosság esetén.

Az NBA-ben Nikola Jokić ismét pazar teljesítménnyel (20 pont, 13 lepattanó, 10 gólpassz) vezette győzelemig a Denvert a New Orleans otthonában, és a BogdanovićBjelica fémjelezte Sacramento is nyert, szép szerb pontterméssel (16-12 pont).