2024. április 20., szombat
DOLJEVÁCI BALESET

Letartóztatták Babić sofőrjét

Lemond posztjáról Zoran Babić, a Szerbiai Korridorok Közvállalat igazgatója

A rendőrség súlyos közúti baleset előidézése miatt letartóztatta és 48 óráig fogva tartja D. S. 35 éves  Rakovicei lakost, annak az autónak a sofőrjét, amely a rendőrség megállapítása szerint a tegnapi balesetet okozta Doljevacnál.

Mint arról korábban hírt adtunk, egy személy életét vesztette, többen megsérültek tegnap reggel a doljeváci fizetőkapunál, amikor a Skoda Superb tipusú autó tévedésből rosszul sorakozott és az előtte haladó Opelnek ütközött, majd az ütközés erejétől az Opel is belerohant a fizetőkapun a sorban előtte várakozó járműbe.

A Skodában utazó Zoran Babić, a Szerbiai Korridorok Közvállalat igazgatója is komoly sérülést szenvedett és a szerb sajtó értesülése szerint ma  bejelentette lemondását igazgatói posztjáról.

Amint az RTS hírül adja, Babić mély részvétét felyezte ki az elhúnyt hozzátartozóinak. Szavai szerint erkölcsi kötelessége annak a pozíciónak a feladása, amelynek felelőssége a biztonságos közlekedés minden feltélének megteremtése.

– Ha jómagam nem is ültem a volán mellett, meghalt egy ember és ez éppen elég ok arra, hogy visszafordíthatatlanul lemondjak a szerencsétlenség pillanatában betöltött posztomról – jelentette ki Babić.