2024. április 24., szerda

Hatezer látogató, hatvanhétezer éjszaka

A magyarkanizsai Gyógyfürdő szolgáltatásait sokan veszik igénybe

A Gyógyfürdő elsősorban a betegek felépülését segíti elő, de vannak olyanok is, akik üdülni jönnek Magyarkanizsára, ugyanis a Gyógyfürdőnek nagy múltja van.

Nem csak felújítás, komoly átépítés történt, a magyarkanizsaiak pedig máris birtokukba vették a felújított medencéket

Fotó: Puskás Károly

Jelentősebb változások nem történtek az épületben, de aki gyógyulni szeretne, minden lehetőség adott számára a Tisza-parti város egyik legrégebbi intézményében. Slobodanka Drndarski igazgatónő kifejtette, hogy tavaly támogatás révén sikerült beruházásokat megvalósítaniuk, és ezzel is javítottak a szolgáltatásaik minőségén. Igény mutatkozik is rá, ugyanis a múlt évben hatezer látogatójuk volt, akik hatvanhétezer éjszakát töltöttek el a fürdőben. Legtöbbjük távolabbról érkezett: Újvidékről, Nagybecskerekről, Belgrádból, Pancsováról. Ennek a létszámnak a fele a betegsegélyező támogatásával tölthette idejét Magyarkanizsán, míg a többiek önköltségen szálltak meg a városban, és vették igénybe a fürdő szolgáltatásait.

– 2018-ban beszereztünk egy diagnosztikára, idegsérülések kezelésére szolgáló gépet. Négymillió dinárt költöttünk a beruházásra, 1,2 milliót pedig arra tudtunk fordítani, amire már nagy szükség volt: mobilliftet szereztünk be, amit a terápiás kádhoz és a medencéhez gyakran használunk a betegek miatt, akiknek így megkönnyítjük a bejutást a gyógyvízbe. Saját eszközből sajnos kevés lehetőség adott a fejlesztésre, minden pályázaton azonban részt veszünk, és ettől reméljük a vizesblokk felújítását is, ami most a legfontosabb lenne számunkra. Szeretnénk továbbá, hogy a mozgássérülteknek még jobb feltételeket teremtsünk, ennek érdekében a szaniterrészt, illetve a szobákat is jó lenne felújítani. A legutóbbi változás a bejárat és az öltözők kialakítása volt – mondta az igazgatónő, aki arra is kitért, hogy a gyógyászati részben nincs káderhiány, ám más területeken ők is emberhiánnyal küszködnek.

A Gyógyfürdőben nem csupán rehabilitálódni lehet, a pihentető fürdés mellett sószauna, tornaterem várja a látogatókat, ugyanakkor vendéglőrésszel és konferenciateremmel is szolgálnak a látogatóknak.