2024. április 25., csütörtök

Bogdan biztos All Star-szereplő

Sorozatban másodszor lesz ott a február végén rendezendő All Star-hétvégén Bogdan Bogdanović, a Sacramento szerb kosarasa. Bogdan ismét az ún. feltörekvő tehetségek mérkőzésén léphet pályára, amelyen tavaly bezsebelte a mérkőzés legértékesebb játékosának járó díjat (MVP). Ezen a gálamérkőzésen az első- vagy másodéves NBA-játékosok szerepelhetnek, és a Világ csapata játszik Amerika csapata ellen. A Világ soraiban az elsőéves szlovén Luka Dončić lehet a legnagyobb név, a Dallas tinédzsersztárja azonban még a „nagyok” összecsapása felé is kacsingathat.

A jelenleg legjobb szerb NBA-játékos, Nikola Jokić helye a Kelet–Nyugat slágermeccsen szinte biztosra vehető, a hivatalos névsort néhány nap múlva hozzák nyilvánosságra.

Kikapott és biztosan kiesett a Zvezda

Nem sikerült életben tartania a Crvena zvezdának a reményt, hogy bejuthat az Eurokupa negyeddöntőjébe, hiszen Milan Tomić legénysége kellemetlen, fájdalmas vereséget (72:71) szenvedett a G csoportban sereghajtó, francia Limoges otthonában.

Franciaországban elképesztően hullámzott a Zvezda játéka. Az első félidőben még csak-csak látszott valami stabilitás, de a második húsz percre teljesen rapszodikussá vált a mérkőzés. Ezért történhetett meg, hogy az utolsó negyedre 12 pontos előnnyel (60:48) forduló szerbek ezt a játékrészt 13 ponttal elbuktak, és kikaptak. Az utolsó forduló Zvezda–Unicaja találkozója már nem dönt semmiről, a Valencia és az Unicaja lép tovább a kvartettből.

A Partizan tegnap este a litván Rytast fogadta az E csoportban, győzelem esetén a negyeddöntő kapujába kerülhettek a fekete-fehérek. A csoportfavorit és biztos továbbjutó, berlini Alba nagy szívességet tett a Partizannak, mert a másik mérkőzésenidegenben verte a Monacót (75:61).