2024. április 25., csütörtök

Tragikus kimenetelű baleset a doljevaci fizetőkapunál

Egy személy életét vesztette, többen megsérültek, köztük egy haladó párti politikus

Súlyos közúti baleset történt ma reggel az autóút Niš és Leskovac közötti szakaszán, a doljevaci fizetőkapunál. Egy nő, az 52 éves S. G., életét vesztette, többen megsérültek. A sérültek között van Zoran Babić, a Szerbiai Korridorok közvállalat igazgatója is. A szerencsétlenségben három jármű vett részt, de még nem derült fény annak pontos okára. A sajtóban előbb olyan információk jelentek meg, hogy az elhunyt nőnek nem volt bekapcsolva a biztonsági öve, később azonban kiderült, hogy az Opel hátsó ülésén ült és bekötötte magát. A helyszínen tartózkodók annyit közöltek, hogy a sűrű köd miatt alig lehetett látni.

Néhány órával a baleset után a niši Klinikai Központ illetékesei közölték, hogy két személyt súlyosabb, hármat könnyebb sérülésekkel kezelnek. Zoran Radovanović, a központ igazgatója arról számolt be, hogy M. S. állapota súlyos, eltört a bordája és megsérült a gerince is. Ennek ellenére stabilnak nevezhető az állapota, az orvosok folyamatosan figyelemmel kísérik.

A Korridorok igazgatója is súlyosabb sérülést, combcsonttörést szenvedett, a nap folyamán azonban vigasztaló üzenetet közölt: „Szerencsére élek, és még sokáig untatni foglak benneteket. Nem vagyok életveszélyben, eltört a lábam, Nišben kezelnek, semmi panaszom sem lehet az orvosokra és a nővérekre. Nagyon nagy szerencsém volt.”

Az első feltételezések szerint a köd és a csúszós út állhat a tragikus kimenetelű baleset hátterében, de a hatóság még vizsgálni fogja a részleteket.