2024. április 25., csütörtök

Drogosnak nevezték a haladók Trifunovićot

Sértő megjegyzések az ellenzéki politikus számlájára

A hatalmi Szerb Haladó Párt vranjei szervezete közleményt adott ki, melyben „gratulált” a Szabad Polgárok Mozgalma tagjainak ahhoz, hogy új elnököt választottak maguknak Saša Janković eddigi vezető helyett, a gratuláció azonban messze maradt minden jóindulattól, mert a kiadott közleményben megállapították: minden elismerés a drogfüggő (narkoman) új pártelnökhöz, Sergej Trifunovićhoz.

Aleksandar Vučić államfő pártjának vranjei tagjai úgy fogalmaztak: az előző elnöknek még meg sem száradt a puskapor a kezén (utalva ezzel az általuk korábban sokat emlegetett esetre Janković lakásában), máris ki tudtak választani egy még jobbat, akinek fehér por áll az orra alatt. Tény, hogy jobbat nem is választhattak volna, közölték a haladók.

A haladók megnyilvánulása aligha segíti az egészséges kommunikációt a politikai térben, melyre maguk szólítottak fel többször is, éppen Trifunović sértő bejegyzései, szavai miatt.

Mint ismeretes, szombaton történt személycsere a Szabad Polgárok Mozgalma élén, amikor is Sergej Trifunovićot választották meg új elnöknek. A régi elhagyta a mozgalmat.