2024. április 19., péntek

Malkovich bukott hollywoodi producert alakít

John Malkovich júniusban David Mamet Bitter Wheat című darabjának ősbemutatójában lép színpadra Londonban. Az Oscar-díjas színész befolyásos hollywoodi producert alakít majd, akit szexuális zaklatással vádolnak.

A Pulitzer-díjas Mamet színműve erős hasonlóságot mutat a Harvey Weinstein-botránnyal: a hollywoodi filmmogult számos nő szexuális zaklatással vádolja, és hamarosan nemi erőszak miatt kell bíróság elé állnia New Yorkban, bár ő minden vádat tagad.

A Bitter Wheat producerei kedden jelentették be, hogy a bukott producert, Barney Feint Malkovich játssza, egy másik szerepben pedig Doon Mackichan látható.

A színész a BBC-nek elmondta, hogy bár a darabot valóban a Harvey Weinstein körüli botrány ihlette, de a színműben megformált karakter nem kifejezetten Weinsteit ábrázolja. A darab továbblépett, és alapvetően arra mutat rá, hogy a szórakoztatóiparban hatalommal és befolyással rendelkező emberek milyen megengedhetetlenül viselkedtek évtizedeken keresztül.

Malkovich szerint a dráma valószínűleg „elszomorítja” majd a közönséget. „Egy nagyon rosszul viselkedő médiamogul sötét arcát ábrázolja” – idézte a színészt a BBC News.

Az előadás Mamet rendezésében a londoni Garrick Színházban látható június 7. és szeptember 14. között.

Az író-rendező korábbi darabjai közé tartozik a Glengarry Glen Ross és az Oleanna.