2024. április 24., szerda

Mától ifjúsági főváros Újvidék!

Ma, szombaton a Zsinagógában ünnepélyes keretek között megtartották az Európa Ifjúsági Fővárosa rendezvény- és elképzelésegyüttes megnyitóját.

Az ünnepségen jelen volt Aleksandar Vučić államfő, Miloš Vučević Újvidék polgármestere, a parlament elnöke Maja Gojković, Vanja Udovičić, Zoran Đorđević és Mladen Šarčević miniszterek, valamint Sam Fabrizi, az Európai Unió belgrádi küldöttségének vezetője.

A Város ezt az igen megtisztelő titulust egy évig viseli majd, ez idő alatt jó esély mutatkozik Újvidék, az újvidékiek, az ifjúsági szervezetek és a fiatalok számára ahhoz, hogy megmutassák, mit tudnak az ifjúsági politika, az aktivitások és a programok szervezése terén, de a jövő tekintetében is kulcsfontosságú rendezvénysorozatról van szó.

A megnyitónap keretében több esemény is lesz, a Vojvodina Sport- és Üzletközpontban (SPENS) megrendezendő koncert zárja majd, amelyre tízezernél is több fiatalt várnak. Előzőleg az üzletközpont Kád néven ismert részénél gyermekzsúrt szerveztek, Kids Night Out elnevezéssel.

A fiatalok számára elképzelt buli 20 órakor kezdődik, a belépőjegyek ingyenesek, de előzőleg online igényelni kellett ezeket. Azok, akik ilyenre szert tettek (mind a 10 ezer belépőkódot már napokkal ezelőtt szétküldték), ma este jót fognak bulizni.