2024. április 24., szerda

Gyermekműsor készül a Promenádában

Szombaton délelőtt 11 óra 30 perckor a Promenada bevásárlóközpont Cineplexx mozijában felvételezik a reggelt, lustálkodók! című gyermekműsor új részét, az eseményt élő adásban sugározza a Vajdasági Rádió és Televízió.

Dávid Csilla felvétele

Dávid Csilla felvétele

A gyermekműsor készítésére meghívták az újvidéki gyerekeket és szüleiket, akiknek ilyen módon lehetőségük nyílik arra, hogy megnézzék, hogyan készül egy televíziós projektum – élőben. A műsor keretében kvízt szerveznek, amelyen a gyerekek megismerkedhetnek a műsor főszereplőivel: a Miroljub nevű lajhárral, a lustálkodók szereplőivel, valamint bekapcsolódhatnak az Oblutak nevű műhelymunkába. A műsorban ezenkívül megjelenik Milan Inić YouTube aktivista, ismertebb nevén Yasserstain, aki a rajzfilmek szinkronizációjáról tart előadást.

– A gyermekeknek az is érdekes lesz, hogy a mozi előtti „piros szőnyegen” fényképek készülhetnek róluk, de az még érdekfeszítőbb lehet számukra, hogy a műsorkészítés interaktív lesz, tehát mindenki részt vehet készítésében. Felhívást intézünk minden szülőhöz, hogy csatlakozzanak gyermekeikkel a projektum megvalósításához! A részvétel természetesen ingyenes, reméljük, hogy az elképzelés hagyományossá válik, és hogy ezután gyakrabban készíthetünk olyan, nyilvános műsorfelvételeket, amelyekben gyermekeink, fiataljaink szerepelhetnek. A műsor elkészültével a szülőknek alkalmuk lesz megnézni, átfutni a műsor rövid változatát, és a címeket is.

Mindezek mellett, a rendezvénysorozat keretében zenés műsor is lesz, Bane Repülőgitáros vezetésével, az összesereglő gyerkőcök pedig közös táncot mutatnak be, amit szintén élőben közvetít a VRT. A műsor összeállása után a gyerekeknek bemutatkozik a Jó reggelt, lustálkodók! projektum csapata, elbeszélgetnek a kicsikkel a filmekről. A forgatási nap keretében versíró versenyt is tartanak.

Nyitókép: Dávid Csilla felvétele