2024. április 24., szerda

Juventus Camp Topolyán

A Juventus Camp 2019-ben immáron harmadik alkalommal látogat el Szerbiába. Június 24-e és 29-e között Topolyán szervezik meg a világhírű edzőtábort. A TSC Labdarúgó Akadémiáján az olasz klub edzői vezetik a foglalkozásokat, ahova a 6 és 17 év közötti fiúkat és lányokat egyaránt várják. A tábor edzéseinek felépítése a játékosok technikai és taktikai készségének fejlesztését szolgálja. A fiatal reménységek számára minden feltétel adott lesz az eredményes munkához. A focisták ajándékcsomagot kapnak, amely egy mezt, rövidnadrágot és egy eredeti Adidas-labdát tartalmaz. A tábor végeztével közös fotót készítenek az edzőkkel és a szakmai stábbal. A legjobb futballista meghívást kap a Juventus Camp következő, torinói állomására.

A Juventus Camp Serbia képviselői az akadémiára látogattak, ahol Zsemberi János, a TSC elnöke és Palágyi Szabolcs vezérigazgató kalauzolta őket. Megtekintették az akadémia nyújtotta kiváló lehetőségeket. Zsemberi elmondta, hogy a Juventus Camp nemcsak a labdarúgást és a TSC akadémiájának hírnevét öregbíti, hanem Topolya városét is.

Jelentkezni a tábor hivatalos oldalán lehet: www.jacademy.juventus.com/sr/camps/serbia/

ÁZSIA-KUPA

Katar már a vb-re készül?!

Pénteken délután meglepetésre Katar válogatottja jutott be az Ázsia-kupa elődöntőjébe, miután Félix Sánchez fiai minimális, 1:0-s győzelmet arattak Dél-Korea felett. Bár a koreaiak mezőnyfölényben játszottak, sokat elmond a találkozóról, hogy Paulo Bento legénységének első kaput eltaláló lövése az 50. perc környékén volt. A katariak mindent eldöntő találatát Hatem 20 méteres lövése jelentette. Katar tehát tovább küzd az Ázsia-kupa elsőségéért, a 2022-es vb házigazdája a döntőbe jutásért az Egyesült Arab Emírségekkel találkozik. Korábban Irán és Japán verekedte be magát a legjobb négybe. Az Ázsia-kupa elődöntőit 28-án és 29-én, azaz hétfőn és kedden játsszák. A finálét február elsején Abu-Dzabiban rendezik.

Henry már nem a Monaco edzője

A francia bajnokságban kieső helyen álló Monaco vezetői felmentették a munkavégzés alól Thierry Henry vezetőedzőt. A Monaco az utóbbi öt bajnoki meccsén mindössze két pontot szerzett, ráadásul kedden a kupából is kiesett a legjobb 32 közül. A játékosként világ- és Európa-bajnok, Bajnokok Ligája-győztes, 41 éves Henry a portugál Leonardo Jardimtól vette át a vezetőedzői posztot október 13-án.