2024. április 19., péntek

Felmelegedés várható

Sok hó esett az elmúlt 24 órában

Szerbiában holnap valamivel melegebb időre és kevesebb csapadékra kell számítani az Országos Hidrometeorológiai Intézet (RHMZ) jelentése szerint. Az intézmény ez alapján az eddig érvényben lévő vörös riasztást a jóval enyhébb sárga riasztásra változtatta, amely azt jelenti, hogy az ebbe a kategóriába sorolt időjárási események nem szokatlanok, de potenciális veszélyt jelenthetnek, ezért tanácsos elővigyázatosnak, óvatosnak lenni, főként az időjárási hatásoknak jobban kitett tevékenységek során.

Tegnap óta országszerte sok hó hullott. Van, ahol tíz, néhol negyven centiméteres hó esett, Kopaonikot 109 centis hótakaró borítja.

Az autópályákon jók a közlekedési feltételek, az első és másodrendű autóutakon való zavartalan közlekedés érdekében az útkarbantartó csapatok már 24 órája a terepen vannak, adta közzé az építésügyi, közlekedési és infrastruktúrális minisztérium.

Az illetékes hivatal a közlekedés minden résztvevőjét óvatosságra inti és felhívja a figyelmet az autók téli felszerelésének ellenőrzésére.

A RHMZ előrejelzése szerint éjszaka még erősen fagy,  -10 és -1 fok közt mozog majd a hőmérő higanyszála, míg a legmelegebb nappali hőmérséklet elérheti a 8 fokot is.

Hétfőn várhatóan tovább melegszik a hőmérséklet.