2024. március 28., csütörtök

Szerelemről az Ady-évforduló jegyében

A képzőművészeti pályázatra meseillusztrációkat várnak

A topolyai Kodály Zoltán Magyar Művelődési Központ 19. alkalommal hirdeti meg a Bálint-napi irodalmi és képzőművészeti pályázatot a Topolya község területén lévő általános iskolás és középiskolás tanulók részére.

Az irodalmi pályázat az Ady-évforduló jegyében zajlik, ezért címeknek idézeteket javasolnak Ady Endre szerelmes verseiből. Az ajánlott költemények: Elindult egy leány, Hűség aranyos kora, Lázban, és A Csók-csatatér lovagjai. Az irodalmi pályázaton az általános iskola 5. osztályától a középiskola 4. osztályáig vehetnek részt a tanulók.

Idén először hirdetnek képzőművészeti pályázatot is, melyen az általános iskola alsós tanulói vehetnek részt. Feladatuk egy népmese illusztrációja. A mesecímek: Tündér Ilona és Árgyélus, A csillagszemű juhász, A királyfi és a felesége.
A fogalmazásokat és a képzőművészeti alkotásokat a Kodály Zoltán MMK-ba (Gorica épülete) kell elküldeni (postacím: 24300 Topolya, Vuk Karadžić u. 1. sz.). Beérkezési határidő 2019. február 8. (péntek). A pályázatra beérkezett fogalmazásokat 3 csoportban értékelik majd a zsűri: 5. és 6. osztály, 7. és 8. osztály és külön a középiskolások korcsoportjában. A képzőművészeti alkotások esetében az 1. és 2. osztályosok munkáit, valamint a 3. és 4. osztályosok munkáit bírálja el külön-külön a zsűri.

Érdeklődni a 711-554-es, illetve a 064/246-46-79-es telefonszámokon lehet.

Az ünnepi díjkiosztás február 15-én, pénteken 18 órakor lesz a Kodály Zoltán Magyar Művelődési Központban, melyre minden pályázót és más irodalombarátot szeretettel várnak a szervezők, az Aurora Beszédművészeti Műhely és a Kodály Zoltán Magyar Művelődési Központ.