2024. április 19., péntek
VÍZILABDA

Vereség az első mérkőzésen

Bár jól kezdett, végül egy gólos (11:10) vereséget szenvedett az OSC férfi vízilabda-csapata a montenegrói Jadran otthában az Euro-kupa elődöntőjének első mérkőzésén.

Vad Lajos legénysége már az odavágón megnyugtató előnyre kívánt szert tenni, ennek megfelelően kezdte a találkozót: Manhercz Krisztiánduplájával és Sava Ranđelovićgóljával az első nyolc perc végére megléptek hárommal. A második negyed izgalmas játékot hozott, a házigazda magához tért, felzárkózott, a magyar gólokra rendre érkezett montenegrói válasz, így a nagyszünetben 7:7 állt az eredményjelzőn. A folytatásban is kemény csata zajlott a medencében, a harmadik etapot 4:3-ra a hazai együttes nyerte, ami végül döntőnek bizonyult, mivel a végjátékban mindkét oldalon egy-egy találat született. Branislva Mitrovićék így minimális hátrányból várhatják a február 27-én esedékes budapesti visszavágót.

A férfi Bajnokok Ligája csoportkörének 7. fordulójában a Szolnok és az Eger is megszerezte első idei győzelmét, előbbi a zágrábi Mladost (11:8), míg utóbbi a Crvena zvezda (13:12) otthonából hozott el három pontot. A következő forduló mindkét csapat számára sorsdöntő lehet, a Tisza-partiaknak és a hevesieknek is győzniük kell otthon, ha életben szeretnék tartani továbbjutási reményeiket.