2024. március 28., csütörtök

Piaci asztalok bérlése

A temerini közművállalat árverésre bocsátotta a helyfoglalást

A piactartással is megbízott temerini közművállalat egy éve szakított a piaci asztalok és elárusítóhelyek bérlésének korábbi gyakorlatával, vagyis azzal, hogy az őstermelők és piaci árusok, akik kívánták megtartani szokásos árusítóhelyüket, január folyamán jelentkezhettek a korábbi szerződésük meghosszabbítására.

A most közzétett hirdetmény szerint (megtekinthető és letölthető a közművállalat honlapjáról: www.jkptemerin.com) a piaci asztalok 2019. évi bérlését minden érdekelt részére árverés útján bocsátják rendelkezésre. A licitálást január 30-án (szerdán), 10 órai kezdettel tartják a temerini sportcsarnokban.

Az asztalok (elárusítóhelyek) bérlése árverésének kezdőára maradt a tavalyi, az I. és II. sorban, valamint a tojást, tejtermékeket és tésztaféléket árusító helyen („S” sor) 20 000 dinár, a III. IV. és V. sorban 15 000 dinár. Az érdeklődők az árverési letétösszeget, amely a kikiáltási ár 10 százaléka, legkésőbb január 25-én 14 óráig fizethetik be a közművállalat pénztáránál, vagy a vállalat folyószámlájára. A befizetés alkalmával fel kell tüntetni az asztal számát és sorát, amelyre licitálni szeretnének.

Az elárusítóhelyek bérléséről szóló szerződések megkötése előtt a bérlőknek jogosultságuk bizonyítására be kell mutatniuk a kért dokumentumok egyikét: az üzleti tevékenységről szóló ügynökségi végzést, bizonylatot az aktív mezőgazdasági tevékenységről, illetve az adófizetési bizonylatot (aki saját termékét árulja), a horgász-, vagy vadászengedélyt, bizonylatot az egyéni vállalkozásról, vagy kijelentést arról, hogy a piacon saját használt tárgyait árusítja.

Az el nem árverezett asztalokra és elárusítóhelyekre záros határidőn belül új árverést hirdetnek meg.