2024. április 25., csütörtök
BIRKÓZÁS

Sastin és Wöller Indiában

Sastin Marianna, Magyarország eddigi egyetlen világbajnok női birkózója tavasszal Indiába költözik, ahol edző férje, Wöller Ákos februártól az ázsiai ország egyik legjobb versenyzőjével dolgozik majd együtt.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint Sastinék a fővárostól, Újdelhitől 600 kilométerre keletre fekvő Lucknowban laknak majd. „A sztori ott kezdődött, hogy Vinesh Phogat edzőt keresett magának, és úgy néz ki, hogy Ákos fogja felkészíteni az olimpiára” – nyilatkozta Sastin, hozzátéve, hogy férje már februárban Indiába utazik, ő és a tavaly februárban született kisfiuk, Olivér pedig márciusban követik Wöllert. „Az én esetemben lesz némi plusz utazás, hiszen a magyar válogatott edzőtáboraira hazajövök.”

A 62 kilogrammban szereplő, 35 éves klasszis nagy tervekkel vág neki a 2019-es évnek, elmondása szerint reméli, hogy a 2018-ashoz hasonló sikerekre lesz képes. „Tavaly fantasztikus élményekben volt részem. Ott kezdődött, hogy megszületett kisfiunk, Olivér. Aztán az év végére sikerült a lehető legjobb formába kerülnöm. A szülés és egy sérülés miatt gyakorlatilag másfél évig nem versenyeztem. Mégis sikerült úgy összeraknom magam, hogy a budapesti világbajnokságon ötödik lettem” – mondta Sastin.

Wöller Ákos leendő tanítványa, a 24 éves Vinesh Phogat kétszer nyerte meg a Nemzetközösségi Játékokat, 2014-ben 48, majd tavaly 50 kilogrammban, s 2018-ban az Ázsia Játékokon is aranyérmes lett a nők 50 kilós súlycsoportjában, az Ázsia-bajnokságokon pedig ötször állhatott dobogóra.