2024. április 26., péntek

Cél a bennmaradás

A Spartacus kézilabdázóinak – Slaviša Laković felügyeletével – nagyban tart a felkészülés a Szuperliga tavaszi részére, amelyben a csapat célja a bennmaradás. A tavaszi idény kezdetéig néhány erősítést igazol a klub, akikkel a kitűzött célok megvalósíthatók.

Laković edzővel nyárig meghosszabbítottuk a szerződést, célunk pedig mindenképpen a ligában való maradás. A fiatal játékosokkal nagy erőbedobással dolgozunk, hiszen hamarosan ők lesznek a csapat meghatározó játékosai, akikre a játékunkat építhetjük. A következő időszakban néhány játékost szeretnénk leigazolni, így hamarosan kialakul az a keret, akikkel dolgozni tudunk – mondta Boris Vuković, a Spartacus sportigazgatója.

A bajnokság második része február 2-án kezdődik, amikor a Spartacus a požegai Slogát fogadja.

A felkészülést Szabadkán végezzük, a rajtig pedig néhány barátságos mérkőzést is játszunk. Január 19-én Verbászon, a Drago Jovović emléktornán voltunk, azt követően egy magyarországi tornára utazunk, majd a bajnoki főpróbát Szegeden, az Algyő csapata ellen tartjuk – foglalta össze a felkészülés menetét Vuković.

A klub korábbi főtámogatója, a Vojput a bajnokság kezdete előtt kivonult a sportból, de a Spartacus a fiatal erők felé fordulva így is a 7. helyen zárta a bajnokság őszi idényét.

Főtámogatónk visszavonulása után bizonyos nehézségekkel találtuk magunkat szemben, amit eddig sikeresen megoldottunk. Nagy köszönet illeti a városi önkormányzat illetékeseit, akik lehetőségeikhez mérten támogattak bennünket, de továbbra is várunk minden segíteni szándékozót, akár anyagi, akár szakmai szempontból, hogy továbbra is megőrizzük szuperligás státusunkat. A város és a fiúk is megérdemlik, hogy továbbra is a legerősebb társaságában versenyezhessenek – mondta a sportigazgató.

A felnőttek mellett nagy hangsúlyt fektetnek a fiatalokra is, hiszen ők jelentik a klub jövőjét. A sportágat az iskolákban népszerűsítik különböző akciókon keresztül, de a tervek szerint a magyarországi klubokkal még szorosabb együttműködést alakítanának ki, hiszen ők rengeteget fektetnek ebbe a sportba. A sportág népszerűsítése céljából a bajnoki mérkőzések félidejében a fiatalok tízperces mérkőzéseket játszanának egymással, közönség előtt.