2024. április 26., péntek
VÍZILABDA

Pontot mentett a Fradi

A férfi vízilabda Bajnokok Ligája A csoportjának keddi rangadóján az FTC a Bresciát fogadta a Komjádi uszodában, ahol Varga Zsolt együttese fordulatos és izgalmas meccsen huszáros hajrájának köszönhetően végül 8:8-as döntetlenre mentette a meccset.

A találkozó előtt a zöld-fehérek negyedikek voltak a tabellán, míg az olaszok egy ponttal megelőzték őket, így fontos lett volna a hazai győzelem, ám a mérkőzést látva végül a döntetlennel is elégedett lehet a fővárosi gárda. A negyedik játékrészig egyik csapat sem tudott elszakadani, ám a záró etapban Alessandro Bovo legénysége egyértelműen jelezte, győzni jött Budapastre, alaposan nekiesett” a Fradinak. Két emberelőny értékesítésével megléptek, s két perccel a lefújást megelőzően úgy tűnt, el is döntötték a meccset. A Ferencváros még időben váltott ritmust, Kállay Márk fórgóljával visszahozta a magyar bajnok reményeit, így az utolsó percben egygólos hátrányból kellett felállnia a házigazdának, ami sikerült is. Bár 4 másodperccel a vége előtt Varga Dénes labdája a kapufán csattant, végül mégis az FTC olimpiai bajnok klasszisa adott kiváló passzt Stefan Mitrovićnak, aki még a dudaszó előtt hálószaggató gólt lőtt.

Nagyon hullámzó mérkőzés volt, úgy érzem, az első felében inkább mi domináltunk, mi irányítottunk ám a harmadik negyedben kapkodóssá vált a játékunk, kaptunk néhány dühítő gólt, amikkel folyamatosan partiban tudtak maradni az olaszok, sőt, ebből az ideges fázisból ők jöttek ki jobban. Óriási gratuláció illeti a csapatot, hogy végig, az utolsó pillanatig küzdöttek, és hittek benne, hogy pontot szerezhetünk.” – értékelt a mérkőzést követően Varga Zsolt vezetőedző.