2024. április 25., csütörtök

A magyar nyelvtudás elengedhetetlen

Adán nyolcvanegy honosítási kérelmet nyújtottak be a kihelyezett konzuli fogadónapon

Magyarország Szabadkai Főkonzulátusa kedden huszonnyolcadik alkalommal tartott kihelyezett fogadónapot az egyszerűsített honosítási kérelmek átvételére Adán, a II. helyi közösség épületében.

A főkonzulátus huszonnyolcadszor tartott kihelyezett ügyfélfogadást Adán (Csincsik Zsolt felvétele)

A főkonzulátus huszonnyolcadszor tartott kihelyezett ügyfélfogadást Adán (Csincsik Zsolt felvétele)

A fogadónapon dr. Szegedi Piroska konzul vezetésével három ügyintéző nyolcvanegy kérelmet vett át. A konzul elmondta, hogy a kérelmek átvételével kapcsolatban minden változatlan, a szükséges dokumentumokat, a születési és házassági anyakönyvi kivonatokat és egyebeket ugyanúgy be kell nyújtani, mint korábban.

– A magyar nyelvtudás elengedhetetlen, ezt minden esetben ellenőrizzük. Én azt javasolom, hogy aki nem tud magyarul, az ne is próbálkozzon, hiszen elutasításra kerül a kérelme. Egyelőre a következő kihelyezett ügyfélfogadásról nem tudok mondani semmit. Jelenleg a májusi európai parlamenti választásokra készülünk. Áprilisban és májusban biztosan nem megyünk kihelyezett ügyfélfogadásra, viszont májusban várjuk a határon túli voksolókat az európai parlamenti választásokra – közölte dr. Szegedi Piroska.