2024. április 20., szombat
FOCIMIX

A címvédő büntetőkkel jutott tovább

ÁZSIA-KUPA

Ausztrália megküzdött a továbbjutásért (Fotó: Beta/AP)

Ausztrália megküzdött a továbbjutásért (Fotó: Beta/AP)

A címvédő ausztrál válogatott alaposan megszenvedett Üzbegisztánnal az Egyesült Arab Emírségekben zajló Ázsia-kupa nyolcaddöntőjében. A Socceroos a rendes játékidőben gól nélküli döntetlent játszott az üzbégekkel, végül csak tizenegyespárbajban tudták biztosítani negyeddöntős részvételüket. A büntetőknél Ausztrália egyszer, Üzbegisztán kétszer hibázott, így az idegek harcát 4:2-re a címvédő nyerte. A házigazdának szintén nem volt elegendő a kilencven perc. Az Arab Emírségek csapata a hosszabbításban biztosította be a győzelmet, 3:2-re nyertek Kirgizisztán ellen.

Ronaldo megállapodott a spanyol adóhatósággal

Az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo kedden elfogadta felfüggesztett börtönbüntetését adócsalási ügyében, és aláírta megállapodását a spanyol adóhatósággal, melynek értelmében 18,8 millió eurót fizet az államkasszába. A Juventus 33 esztendős támadója ellen 2017 júniusában indított pert adócsalás miatt a spanyol ügyészség, mivel a vád szerint 2011 és 2014 között a Real Madrid játékosaként 14,76 millió euró adót nem fizetett be, ráadásul mindezt tudatosan tette: egy üzleti vállalkozás segítségével szándékosan rejtette el a személyéhez fűződő kereskedelmi jogok értékesítéséből származó jövedelmét. A bejelentett összeg tartalmazza az adóhátralék és a bírság összegét, valamint a kétéves börtönbüntetés kiváltását. Spanyolországban ugyanis az első, nem erőszakos bűncselekmény esetében a kétéves vagy annál rövidebb időtartamra szóló börtönbüntetést általában felfüggesztik.

Boateng a Barcában!

Az FC Barcelona labdarúgócsapatában folytatja pályafutását Kevin-PrinceBoateng. A német–ghánai támadó az idény végéig kölcsönbe érkezik a katalánokhoz az olasz bajnokságban 12. helyezett Sassuolótól. A megállapodás része egy nyolcmillió eurós vételi opció. A 31 éves Boatengre azért van szükség, mert MunirElHaddadi Sevillába szerződése után túl nagy teher hárulna LuisSuárezre a befejező csatár posztján. Az új érkező a Sassuolóban a mostani szezonban 15 mérkőzésen ötször volt eredményes. „Olyan játékosról van szó, aki a legerősebb európai bajnokságokban szerepelt, és aki bárhol képes a gólszerzésre” – indokolta megszerzését az FC Barcelona.