2024. április 19., péntek

Egyre népszerűbb az üdülési utalvány

Több mint 35 ezer igénylés érkezett eddig

Még csak januárt írunk, máris több mint 35 000 kérvényt nyújtottak be a polgárok, és igényeltek üdülési utalványt, amivel kedvezményesen üdülhetnek Szerbia területén – közölte a Szerbiai Postaforgalmi Közvállalat.

Újvidék központja (Fotó: Ótos András)

Újvidék központja (Fotó: Ótos András)

Közleményében kiemeli, hogy az idegenforgalmi, kereskedelmi és telekommunikációs minisztérium 5000 dinár értékű üsülési utalványaira a polgárok január 1-je és október 15-e között jelentkezhetnek. Az ehhez szükséges űrlapot a posta bármelyik fiókintézetében kitölthetik, de letölthetik a minisztérium honlapjáról is.

Az utazási utalvány kérvényezésénél mindenképpen fel kell mutatni a személyi igazolványt, vagy az útlevelet, illetve a helyfoglalásról szóló igazolást is, a helyfoglalás visszaigazolásáról szóló értesítést, ami e-mailen érkezett, vagy fénymásolt dokumentum is megfelel, csak azon szerepelnie kell a vendéglátó aláírásának is. Mindez mellett a bizonylaton fel kell tüntetni a helyfoglalás időpontját, és hogy kinek a nevére szól a rezerváció.

A nyugdíjasoknak fel kell mutatniuk a nyugdíjaztatásról szóló végzést, vagy a nyugdíjkifizetésről szóló bizonylatot, illetve más olyan igazolást, amit a Szerbiában működő bankok valamelyike adott ki és bizonyítja a havi nyugdíj címén érkező járandóságot.

Az utazási utalványra azok a személyek jogosultak, akiknek a havi fizetése nem haladja meg a 60.000 dinárt, ezt igazolóan fel kell mutatni a foglalkoztatásról szóló igazolást, illetve az előző hónapban megvalósított kifizetésről szóló bizonylatot, amit a munkaadó állít ki, de fel lehet mutatni a kifizetésről szóló bizonylatot is.