2024. április 25., csütörtök
NAGYBECSKEREKI KERÜLŐÚT

Miért üres az építőhely?

Tavaly október 25-én Zorana Mihajlović építésügyi, közlekedési és infrastruktúraügyi miniszter jelenlétében, ünnepélyes megnyitón, bejelentették, hogy folytatódik a nagybecskereki kerülőút építése. Az elhangzottak szerint a munkálatok beruházója a Szerbiai Utak közvállalat, a kivitelező pedig az Energoprojekt építési vállalat. A munkálatok legfontosabb része a Béga-híd megépítése lesz, az egykori Proleter szőnyeggyár közelében. A beruházás értéke meghaladja a 350 millió dinárt. 

Síri csönd az „építőhelyen” (Fotó: Kecskés István)

Síri csönd az „építőhelyen” (Fotó: Kecskés István)

A bejelentés szerint a munkálatok első szakasza befejezésének a határideje 2019 szeptembere.  Utána pedig – az ígéret szerint – következő egy év alatt elkészül majd a körgyűrű 3,7 kilométeres befejező szakasza is. A miniszter asszony ígérete szerint pedig két év múlva teljes egészében elkészül a nagybecskereki kerülőút.  

Azóta azonban egy kapavágás sem történt, és a megnyitóra felsorakoztatott gépezet is eltűnt a helyszínről. Egyelőre hivatalos információ nincs arról, hogy miért áll az építkezés.

A Vajdasági Szociáldemokrata Liga tagjai a helyszínen is meggyőződtek arról, hogy a munkálatok nem kezdődtek el, és a véleményük szerint nem is fognak hozzá egyhamar, hiszen se munkást, se munkagépet nem láttak a helyszínen. A ligások a tegnapi közleményükben emlékeztetnek, hogy a helyi hatalom már 2012 óta ígérgeti a város egyik (a vízgyár után) legnagyobb kommunális problémájának a megoldását. Miközben semmi sem történik, addig a nyergesvontatók továbbra is a város központján keresztül dübörögnek, rongálva a város útjait, a város polgárai és a közvélemény pedig semmit sem tud a történtek hátteréről.