2024. április 20., szombat
JÉGKORONG

Ötvenhat mérkőzés a szabadkai jégen

A szabadkai műjégpályán szombaton kilencedik alkalommal tartották meg a Spartans 2019 elnevezésű tornát, melyen a 8 és a 10 éven aluliak mezőnyében összesen 16 csapat vett részt.

A házigazda Spartacus mellett a Crvena zvezda, a Vojvodina, az NS Stars, a Serbia girls, a szarajevói Vukovi és Medvjedi, a magyarországi Kiskőrös és a zombori Alligators fiatal reménységei léptek jégre, akiknek megmozdulásait nagyszámú, főleg szülőkből álló, közönség kísérte.

Egyidejűleg három találkozót játszottak a jégen, mindenki mindenkivel összecsapott, tehát összesen 56 mérkőzésre került sor a nap folyamán.

A mintegy 200 fiatal jégkorongozó palánta között szép számban akadtak kislányok is, akik megmutatták, hogy keménységben, gyorsaságban és játéktudásban is felveszik a versenyt az erősebb nem képviselőivel.

A tornán az eredmény másodlagosnak számított, a hangsúly a játékon volt, hogy a fiatalok eredménykényszer nélkül megmérkőzzenek hasonló korosztályú társaikkal és önfeledten játszva barátkozzanak, szórakozzanak egy jót.