2024. március 29., péntek
AUSTRALIAN OPEN

Az orosz után jöhet a japán

Novak nehéz győzelme – Raonić legyőzte Alexander Zverevet – A női rangadón Serena Williams nyert a világelső Simona Halep ellen

Novak Đoković bejutott a melbourne-i negyeddöntőbe. A szerb világelső tegnap nehéz, négyjátszmás csatában győzte le az orosz Danil Medvegyevet, akivel most 3:0 a mérlege, és holnap az elődöntőért a japán Kej Nisikorival játszhat, akit az eddigi 17 meccsükön 15-ször múlt felül.

Maratoni labdamenetek is voltak, melyek közül Đoković és Medvegyev is nyert néhányat (Fotó: Beta/AP)

Maratoni labdamenetek is voltak, melyek közül Đoković és Medvegyev is nyert néhányat (Fotó: Beta/AP)

Az adogatók magabiztos kezdése után az 5. játékban Đoković szembesült az első breaklabdával. Medvegyev kihagyta az alkalmat, Novak azonban a következő játékban sikeres volt, és 4:2-re vezetett, de az első játszmáért még egy break kellett. A második játszmában Novak a hatodik alkalmat használta ki, de 4:1-es előnyről is alulmaradt. A folytatásban az orosz kicsit visszaesett, ami Novaknak elegendő volt, hogy kivívja a győzelmet.

Nisikori lehetetlen helyzetből menekült meg Pablo Carreno ellen. A spanyol 2:0-ra vezetett, a döntő rájátszásban pedig 8:5-re, mégis a japán jutott a negyeddöntőbe.

A felső ág másik két párja esetében a jóslatok nem jöttek be. A kanadai Miloš Raonić az első két játszmában leiskolázta a fiatal német Alexander Zverevet, majd a harmadikat stabil adogatással a rövidítésben nyert. Borna Ćorić is esélyes volt a francia Lucas Pouille ellen, négy játszma után mégis a francia jutott a nyolc közé és holnap Raonićtyal találkozik, aki 3:0-ra vezeti az egymás közötti mérleget.

A női tornán kiesett a világelső román Simona Halep, akit három játszmában Serena Williams győzött le, és az egymás közötti mérleget 9:1-re növelte. Halep csak akkor marad első, ha a tornát Serena nyeri, Petra Kvitová és Naomi Oszaka pedig nem jut az elődöntőbe. Serena a negyeddöntőben a cseh Karolina Pliškovával mérkőzik, aki ellen 2:1-re vezet. A cseh tegnap nagyon könnyen verte a spanyol Garbine Muguruzát. A papírformának megfelelően negyeddöntős lett Elina Szvitolina és Oszaka is. Az ukrán 3:2-re vezet a japán ellen, holnap mégis Oszaka számít esélyesebbnek.

Ma, negyeddöntő, férfiak: Nadal–Tiafoe, Cicipasz–Bautista, nők: Kvitová–Barty, Pavlyucsenkova–Collins, holnap, férfiak: Đoković–Nisikori, Raonić–Pouille, nők: Williams–Ka. Plišková, Oszaka–Szvitolina.

A Newport Beach-i challengeren a 118. helyen pályafutása legjobbját jegyző Miomir Kecmanović a 7. kiemelt, és az 1. fordulóban erőnyerő. A 2. fordulóban Kecmanović honfitársával Danilo Petrovićtyal vagy a ranglistán 221. kolumbiai Daniel Galannal találkozik. Szingapúrban e héten női ITF-tornát tartanak, ahol Ivana Jorović az 1. kiemelt, és a selejtezőből vár ellenfelet.

A Daytona Beach-i női ITF-tornát a 6. kiemelt magyar Bondár Anna nyerte. A 21 éves szeghalmi a döntőben nagy fordulatok után az 1. kiemelt kanadai Francoise Abandát múlta felül, így 10. ITF-serlegét szerezte meg. Bondár a ranglistán 34-et javított, most a 238. pozíciót foglalja el, ami pályafutása legjobbja.