2024. április 25., csütörtök

A TSC célja a Szuperliga

Két új támadójátékossal erősített a TSC az átigazolási időszakban. Ersan Rovčanin a Gornji Milanovac-i Metalacból jött, Nenad Lukić pedig az Inđija csapatát erősítette korábban. Lazar Čordašić távozott a keretből. Ezt Szabó Zoltán vezetőedző jelentette be, és azt is elmondta, hogy megkezdték az előkészületeket a bajnokság folytatására.
Szabó hangsúlyozta, hogy az őszi idény második része nagyon jól sikerült, a szerb I. liga harmadik helyén minimális lemaradással várják a folytatást. A cél pedig továbbra is a Szuperligába jutás. Azt is elmondta, hogy a keretben még lehetnek változások az átigazolási idény végéig.

Saša Tomanović csapatkapitány is megerősítette, hogy a csapatban jó a hangulat, egy összetartó és az előző mérkőzéseken már összeszokott, támadó focit játszó csapat veszi fel a harcot az ellenfelekkel. Kiemelte, hogy kiváló feltételek mellett készülhetnek. Az akadémián ugyanis konditerem, füves és műfüves pálya, sportorvos, rekreációs részleg és egyéb tartalmak segítik a felkészülést.

A csapat tagjai a vezetőedző bejelentése szerint január végéig az akadémián készülnek, majd Törökországban, Antalya város közelében egy kéthetes edzőtáborban folytatják. Február 12-én térnek vissza, majd azt követően még lejátszanak néhány barátságos előkészületi mérkőzést. Ilyen mérkőzéseket már elutazás előtt is terveznek. Január 19-én az újvidéki Proleterrel játszanak, 26-án pedig a magyarországi Békéscsabáról érkezik vendégcsapat. A törökországi felkészülés során a moszkvai Chertanovo, az ukrán Poltava városának csapata, a Worszkla, a Csíkszereda és a lengyel Bodbieskidzie ellen mérkőznek. Utána folytatódnak a barátságos mérkőzések az akadémia pályáin. A tervek szerint február 16-án a Sinđelić, február 20-án pedig az óbecsei csapat lesz az ellenfél. A bajnokság 27-én folytatódik, amikor a kruševaci Trayal lesz az ellenfél a hazai pályának számító zentai stadionban.

Világklasszisok voltak a TSC Labdarúgó Akadémia vendégei

Dušan Tadić, az AFC Ajax labdarúgója, a szerb válogatott kapitánya látogatott el a TSC Labdarúgó Akadémiára. A legfiatalabb labdarúgó-palánták – mintegy százan – kitörő örömmel fogadták, és kérdéseket tettek fel neki, majd közös fényképezkedéssel és barátkozással folytatódott a jeles sportoló vendégeskedése.

A kiváló sportolót a gyerekek a karrierjéről, az izgalmas mérkőzésekről, az ellenfél csapatokban játszó világsztár focistákról kérdezték. Elmondta, hogy ilyen karriert csak sok munkával és kitartással, fegyelemmel lehet felépíteni. Neki az volt az álma, hogy sikeres focista legyen, és tudatosan munkálkodott azon, hogy ezt meg is valósítsa. Sokat dolgozott, edzett, odafigyelt a táplálkozásra, tudatosan építette a karrierjét. Elismerően szólt a TSC Labdarúgó Akadémia nyújtotta feltételekről. Zsemberi János, a TSC elnöke a klub 10-es számú mezével ajándékozta meg.

A zentai születésű, ismert labdarúgó, Nemanja Nikolić – jelenleg a Chicago Fire játékosa – egy évvel ezelőtt is Topolyán járt, és most elismerően szólt arról, amit a TSC ez alatt az idő alatt el tudott érni és fel tudott építeni. Visszaemlékezett arra az időre, amikor 25 évvel ezelőtt, mindössze hatévesen, elkezdett labdarúgással foglalkozni. Azt is elmondta, számára akkor közel sem voltak ilyen ragyogóak a feltételek, mint amilyeneket most az akadémia biztosít, de kemény munkával és akaraterővel sikerült a karrierjét felépíteni, és elégedett azzal, amit elért. Elismeréssel szólt az akadémia által az alközpontokban megvalósított fejlesztésekről, kiemelve a zentai stadion felújítását.

Elbeszélgetett a legfiatalabb labdarúgókkal, akik számos kérdést tettek fel a magyar válogatottat is megjárt sportolónak. A válaszokból kiderült, hogy Zentán kezdte pályafutását, a magyar másodosztály után a Videoton következett, majd pedig a lengyelországi Legia Warszawa, melynek csatáraként szintén gólkirály lett.

Nikolić megtekintette az akadémia épületegyüttesét és a hozzá tartozó segédpályákat, illetve a centerpálya makettjét is. Zsemberi János elmondta, hogy a tervek szerint a centerpálya 14 hónap alatt elkészül a városi stadion helyén, pontosabban, olyan állapotban lesz, hogy a mérkőzéseket már ott lehet játszani, mert a többfunkciós létesítmény építése azután is folytatódik. A szakvezetés abban bízik, hogy attól kezdve szuperligás mérkőzéseket láthat már ott a közönség, hiszen a TSC nem titkolt célja, hogy bejusson a legmagasabb rangfokozatba.