2024. április 26., péntek
SPORTHÍREK

Három elődöntős egy csoportban

RÖPLABDA

Szerbia bronzérmet védő válogatottja a brüsszeli csoportba került az idei férfi röplabda Eb sorsolásán további két elődöntőssel együtt a legutóbbi kontinensbajnokságról, a negyedik helyezett vendéglátókkal és az ezüstérmes németekkel. Az Eb-t szeptember 12-e és 29-e között francia, holland, belga és szlovén közös rendezésben tartják meg, a címet pedig az oroszok védik.

A csoportok beosztása, Franciaország, A csoport: Franciaország, Olaszország, Bulgária, Portugália, Görögország, Románia, Belgium, B csoport: Belgium, Szerbia, Németország, Szlovákia, Spanyolország, Ausztria, Szlovénia, C csoport: Szlovénia, Oroszország, Finnország, Törökország, Macedónia, Fehéroroszország, Hollandia, D csoport: Hollandia, Lengyelország, Csehország, Észtország, Ukrajna, Montenegró.

LABDARÚGÁS – SPARTACUS

Négy új játékos a távozók helyére

A Spartacus január 9-én kezdte a felkészülést a tavaszi bajnoki idényre. Az együttest eddig ketten hagyták el: Bojan Čečarić, a lengyelországi Cracoviában, Nemanja Ćalasan pedig a portugál Chaves együttesében folytatja pályafutását. A távozók pótlására a vezetőség négy új játékost igazolt: az 1993-as születésű Nemanja Mladenović a középpályán és a jobb szélen is feltalálja magát, a Spartacusba a palánkai Bácskából érkezik. Az ugyancsak 1993-as születésű hátsó védő, Draško Đorđević korábban megfordult a Bežanija, a Crvena zvezda, az OFK Beograd és a Donji Srem csapatában is, a Spartacus előtt Szaúd-Arábiában játszott. Luka Cucin (1998) jobbhátvéd a belgrádi Partizantól érkezik félévre kölcsönbe Szabadkára, akárcsak a jobboldali támadó Nikola Lakčević (1999).

SAKK – TORNYOS

Ašković az élre tört

Rendkívül kiegyenlített az idei tornyosi sakkbajnokság. Ezt bizonyítja az is, hogy az eddigi éllovas Juhász csütörtök este mindkét partiját elveszítette. Ašković viszont sorozatban a hatodik mérkőzését is megnyerte, így jelenleg az első helyen áll.

Érdekesebb eredmények 7. forduló: Kalmár–Ašković 0:1, Bartha–Lőrincz 0:1, Bacsa–Márkus 0:1, Juhász–Kovačić 0:1, MalackoŐsz Szabó 0:1. 8. forduló: Lőrincz–Juhász 1:0, Márkus–Piri 1:0, Malacko–Kalmár 0:1, Ašković–Bacsa 1:0. Az élmezőny: Ašković 7, Márkus 6, Lőrincz, Kalmár és Juhász 5,5 pont stb.