2024. április 19., péntek

Folt hátán folt

A nagy hidegek után az utóbbi pár napban tavaszias időjárás köszöntött be, így a Put útkarbantartó közvállalat megkezdhette a zimankóban megrepedt úttestek, kátyúk foltozását.

Az enyhébb időjárásnak köszönhetően a Put közvállalat megkezdhette az úttestek felújítását (Ótos András felvétele)

Az enyhébb időjárásnak köszönhetően a Put közvállalat megkezdhette az úttestek felújítását (Ótos András felvétele)

A fagy és a só kikezdte az egyébként sem túl masszív úttestburkolatokat városszerte, a Put közvállalat most megkezdte az úttestek javítását. Mivel az átfogó javításokra még mindig nem megfelelő az időjárás, most csak olyan aszfaltkeveréket használnak, amely csupán ideiglenes megoldást jelent, hiszen a tartós lyuktömést csak a melegebb idő beköszöntével lehet elvégezni.

– Az igazi útkarbantartási idény csak tavasszal kezdődik, mert a minőségi aszfalt csak ilyenkor alkalmazható – magyarázta Biljana Ćubić, a Put útkarbantartó közvállalat sajtófelelőse.

– Ebben az időszakban az úgynevezett hideg aszfaltot használjuk a tél folyamán kialakult repedések, kátyúk betömésére. A téli hónapok alatt természetesen feltérképeztük, hogy hol kell majd tavaszra elkezdeni legelőször az útfelújításokat, felkészülünk a munkára – mondta a Put sajtófelelőse.

A meteorológusok előrejelzése szerint csak pár napig lesz enyhe idő, a hétvégére ismét lehűlés várható.

Az útkarbantartó munkálatok idején bevezethetnek ideiglenes, részleges forgalomkorlátozásokat, tehát útlezárások esedékesek az elkövetkező napokban a következő helyeken: ipari övezet – Partizánosztag útja – Iparos utca, Belgrádi rakpart – Felszabadulás sugárút, Népfront utca és a Zsidó utca bal oldala – Mihajlo Pupin sugárút, Felszabadulás sugárút (a Futaki utcától a Népfront utcáig – jobb oldala), a Népfront utcában (a Felszabadulás sugárúttól az Ivo Andrić utcáig), továbbá a Lázár cár sugárúton, a Futaki úton, a Miloš kenéz utcában, a Stepa vajda utcában, a Hajduk Veljko utcában, valamint a Kornelije Stanković utcában. A peremvárosi településeken felújításokat végeznek Kátyon a Sima Šolaja, Moša Pijade és az Ivo Lola Ribar utcában.

Ćubić a Dnevnik napilapnak nyilatkozva elmondta azt is, hogy Futakon folyamatban van az Aleksandar Adamović utca kőburkolatának a felújítása, valamint azt, hogy megtisztítják a hegyekről legördült törmeléket a Paragovo –Kamenica–Rakovac útvonalról.