2024. április 16., kedd

Ma tárlatmegnyitó az Art Galleryben

Kisképek nemzetközi kiállítása

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre néhány vajdasági városban, többek között Topolyán is, a Kárpát-medencei magyar képzőművészek és iparművészek kis képeinek nemzetközi kiállítása.

A múlt évben nyolcvannyolc alkotó csaknem háromszáz munkája érkezett be, s ezeket a szabadkai bemutató után Topolyán is megtekintheti a közönség. A megnyitóra ma 18 órai kezdettel kerül sor.

– Az idei kiállítás annyiban lesz rendhagyó, hogy az érdeklődők meg is vásárolhatják a kiállított rajzokat, festményeket, egyéb alkotásokat – tudtuk meg Zsáki Istvántól, az Art Gallery vezetőjétől.

Érkeztek képek Magyarországról, Romániából, Ukrajnából, Törökországból, Szlovéniából, Montenegróból, Szlovákiából, Ausztriából, Olaszországból, sőt néhány innen, erről a területről elszármazott képzőművész is küldött alkotást, például Svédországból, Nagy-Britanniából vagy éppen Argentínából. A kiállítás anyagát a képzőművészek nem kérik vissza, hanem ezúttal megvásárolhatók, mégpedig jelképes áron. A kiállítást Boros György és Zsáki István nyitja meg a topolyai Art Galleryben. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.