2024. április 25., csütörtök
ESEMÉNYEK A PETŐFI SÁNDOR MMK-BAN

Társalgó és Csárdásbál

Kedden, január 22-én 17 órakor a Darányitelepi Társalgó keretében bemutatásra kerül egy új, nyolcrészes filmsorozat, A hatvannyolcasok első, bevezető része. A vajdasági magyar televíziózás első évére emlékezve szerepelnek mindazok, akik az indulásnál ott voltak. Az est vendégei Gobby Fehér Gyula szerkesztő, Póth Imre operatőr, Németh Árpád rendező és Németh Margit vágó, a sorozat készítői. A film megtekintése után az érdeklődők elbeszélgethetnek az alkotókkal.

A sorozat folytatásában, a televízió megalakulásának első évében a magyar szerkesztőségben dolgozókról készített egy-egy portréfilm kerül bemutatásra. A szervezők minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak.

***

A szervezőbizottság értesíti az érdeklődőket, hogy 2019. február 23-án, szombaton 20 órai kezdettel a Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központ nagytermében, (József Attila u. 16.) megrendezik a hagyományos Csárdásbált. A vendégeket az adai Homokóra együttes fogja szórakoztatni. Az est vendégművészei Jenei Gábor, a Budapesti Operettszínház művésze, és kedves párja, Simon Boglárka, a budapesti Madách Színház művésznője. A belépőjegy ára 2000 dinár, amely magába foglalja a gazdag vacsora árát is. A jegyek előjegyeztethetők a Vajdasági Magyar Szövetség újvidéki irodájában (Duna utca 3/I.), ugyanitt bővebb információval is szolgálnak munkanapokon 8.30 és 15 óra között. Telefonszám: 021/456-422.