2024. április 24., szerda
ÓBECSE

Jubileumot ünnepel a Közgazdasági-Kereskedelmi Iskola

Jeles jubileumot ünnepel az óbecsei Közgazdasági-Kereskedelmi Iskola, január végén lesz ugyanis 70 éves a község egyik legtekintélyesebb tanintézménye. A tanárok és a diákok erre az alkalomra több különleges programmal is készülnek.

Az iskolában tavaly avatták fel az új udvart (Fotó: Fehér Rózsa)

Az iskolában tavaly avatták fel az új udvart (Fotó: Fehér Rózsa)

Január 23-án, szerdán 18 órakor a Városi Színház Kör Galériájában A ceruzától a billentyűzetig címmel egy kiállítás invitálja majd időutazásra a közönséget, a tárlaton archív fotók és régi taneszközök mutatják be azt, miként változott az oktatás az elmúlt 70 év alatt, de egy dokumentumfilmet is levetítenek majd. A kiállított tárgyak java részét az óbecsei Városi Múzeum bocsátotta az iskola rendelkezésére, de volt diákok és tanárok is hozzájárultak a kiállítási anyaghoz. Az iskola a jubileum alkalmából irodalmi és képzőművészeti pályázatot is hirdetett általános és középiskolás diákoknak több korcsoportban, ennek az eredményhirdetésére is a kiállításmegnyitón kerül majd sor. A tárlatot február 6-áig lehet megtekinteni.

Két nappal a kiállításmegnyitó után, azaz január 25-én, pénteken 18 órakor kezdődik a szokásos évi Szent Száva-napi ünnepi díszülés a Városi Színházban, amelyet a jubileumra való tekintettel a Közgazdasági-Kereskedelmi Iskola szervez. A tudomány és a kultúra útját járjuk című műsorban a szokásoktól eltérően ezúttal kizárólag ennek az iskolának a diákjai és tanárai vesznek majd részt.

A több mint hatszáz diákot számláló középiskolának egyébként nemrégiben felújították az udvarát és az egyik oktatásra használt melléképületét is, de Gordana Kovačev igazgatónő elmondása szerint egy évtizednyi várakozás után az idén remélhetőleg az intézmény főépülete is áteshet egy komolyabb felújításon: ha az ígéretek szerint valóban sikerül megnyerniük egy 35 millió dináros pályázati támogatást, a tetőtől a padlóig mindent fel tudnak majd újítani az iskolában.