2024. április 24., szerda
SPARTACUS

A felsőházi rájátszás a cél

A Szuperliga 12. helyén álló Spartacus Labdarúgóklub a múlt héten elkezdte a felkészülést a bajnokság februári folytatására. A csapat ősszel jóval képességei alatt szerepelt, így tavaszra a cél csakis az eredményesebb játék lehet, de a vezetőség azt sem rejtette véka alá, hogy a fő cél a felsőházi rájátszásba, azaz az első nyolcba való bejutás. Predrag Rogan, a Kék Galambok vezetőedzője sajtótájékoztatón a felkészülés menetét ismertette a sajtó képviselőivel.

Tudjuk, mi vár ránk a bajnokság folytatásában, a legfontosabb azonban az, hogy javítsunk az őszi idényben nyújtott teljesítményünkön és a csapatról kialakult képen. Remélem, sikerrel járunk, és a Spartacus elfoglalja az őt megillető helyet a táblázaton. A felkészülés első részét Szabadkán végezzük, majd a törökországi Antalyába tesszük át székhelyünket. Az átigazolási időszak zajlik, mi is megpróbálunk néhány erősítést szerezni, akik a próbajáték alkalmával meggyőzhetnek bennünket arról, hogy itt a helyük a csapatunkban – mondta Rogan.

A csapatot eddig egyedül Bojan Čečarić hagyta el, aki a lengyel Cracovia csapatában folytatja pályafutását.

Egy másik játékosunk, akit nem neveznék meg, már egy ideje külföldi szerződést keres. Úgy néz ki, hogy ez napokon belül sikerülhet is neki, és ezzel ez az átigazolás is befejeződik. A távozókhoz mérten néhány új játékost szerződtettünk. A Spartacusban folytatja pályafutását a Bežanija volt csapatkapitánya, a Szaúd-Arábiából hazatérő Draško Đorđević, valamint a Bežanija összekötője, Đorđe Radovanović is, akinek pótolnia kellene Čečarićot. A palánkai Bácskából Nemanja Mladenović érkezett, néhány nap múlva, mire a papírmunkák befejeződnek, tudni fogjuk, kik igazoltak még hozzánk. Célunk egyértelmű: a felsőházi rájátszásba szeretnénk bejutni – mondta Ljubiša Dunđerski, a Spartacus sportigazgatója.

Az edzői stábhoz a labdarúgó-iskolából Aleksandar Kopunović, valamint Radomir Živković erőnléti edző csatlakozott, a Spartacus ifjúsági csapatából pedig Uroš Vukičević, Luka Bijelović, Vido Marković és Slavko Radovanović, a serdülőktől pedig Luka Jančić kapott lehetőséget, hogy a felnőttcsapattal készüljön.

A Spartacus az első felkészülési mérkőzést a magyar másodosztályban játszó Békéscsabával vívja január 19-én, majd a Nyíregyháza (január 26.), a tbiliszi Dinamo (február 1.), az ukrán Karpati Lviv (február 2.), a szintén ukrán Vorszkla (február 4.) és a plovdivi Lokomotiva (február 5.) következik a sorban. A Szuperliga február 16-án, a 22. fordulóval folytatódik, amikor a Spartacus a sereghajtó vranjei Dinamo csapatához utazik.