2024. április 24., szerda
CSELGÁNCS – MAGYARKANIZSA

2018-as évértékelő

A magyarkanizsai Partizan KOT Cselgáncsklub eredményeiről Vadász Károly edzővel

Milyen eredményeket ért el a Partizan KOT dzsúdóklub 2018-ban az országos és tartományi bajnokságokon?

A cselgáncsozóink szolid eredményeket értek el. Vajdaság bajnokágán Stefan Tolić 38 kg-ban az idősebb pionírok korosztályában a harmadik helyen végzett, heten pedig továbbjutottak az országos bajnokságra, amelyen Tolić szintén bronzérmes lett. A nőknél Vadász Anna 63 kg-ban a tartományi bajnokságon a harmadik lett, az országos bajnokságon ötödik helyezést ért el, míg az országos egyetemistabajnokságon a második helyen végzett.

Hogyan szerepeltek a Partizan cselgáncsozói a hazai és külföldi tornákon?

Az elmúlt évben versenyzőink több mint húsz hazai és külföldi, magyarországi, horvátországi, szlovéniai és romániai tornán léptek tatamira, és sikeresen képviselték klubunkat. Ezeken a tornákon legeredményesebben Stefan Tolić és Raffai Gergő teljesített. Ki kell emelni, hogy versenyzőink részvételét ezeken a tornákon a szülők önzetlen segítsége és a magyarkanizsai önkormányzat támogatása tette lehetővé. Év végén megrendeztük az évzáró edzésünket, amelyen különdíjban és dicséretben részesítettük a legeredményesebb versenyzőinket.

A klubban mi a helyzet az utánpótlás-nevelés terén?

A klub három helyszínén több mint harminc különböző korosztályú gyerek vesz részt rendszeresen az edzéseken, amelyeket időnként a lehetőségeink szerint a környező klubokkal közösen szervezünk meg. Továbbra is nagy hangsúlyt szeretnénk fektetni a tömegesítésre, hogy minél több gyereket neveljünk a sportolásra. A klubban hetente három edzést tartunk: hétfőn, szerdán és csütörtökön 17.30 és 19 óra között, amikor várjuk a cselgáncsozni vágyó gyerekek jelentkezését.

Melyek a klub fő tervei 2019-ben?

Ahogy az anyagi lehetőségeink megengedik, az idei szezonban is szeretnénk minél több versenyre eljutni. Az idén is tervezzük az ismert cselgáncsozók meghívását, akik bemutató edzéseket tartanak a mi gyerekeink részére.