2024. április 25., csütörtök

Makarska, szerelem első látásra

Már most letehetik a foglalót

Tót Diana, a 2018-as Strandszépe első helyezettje horvátországi nyaralást nyert a Magyar Szó szépségversenyén a kúlai Titelprevoz turisztikai iroda jóvoltából. Diana a kétszemélyes nyereményutazásra barátnőjével utazott el Makarskára, és számtalan élményben volt része.

Tót Diana: Makarska óvárosa hihetetlenül hangulatos (Fotó: Tót Diana)

Tót Diana: Makarska óvárosa hihetetlenül hangulatos (Fotó: Tót Diana)

Így is lehet napozni és élvezni a kristálytiszta tengervizet (Fotó: Tót Diana)

Így is lehet napozni és élvezni a kristálytiszta tengervizet (Fotó: Tót Diana)

– Mondhatom, hogy életünk egyik legjobb kalandját éltük át. Imádtuk minden percét, és abban is biztos vagyok, hogy nem ez lesz az utolsó alkalom, hogy Makarskán jártunk. Az utazási iroda által szervezett busszal utaztunk Makarskára, és bár az út hosszabb volt, mint amennyire számítottam, nagyon kényelmesen utaztunk. A buszban bőven elfértünk még úgy is, hogy kisebb csomagokat, hátitáskát vittünk fel magunkkal. Rendszeresen tartottunk pihenőket benzinkutakon, így volt rá alkalmunk, hogy nagyokat nyújtózkodjunk, italt vagy rágcsálnivalót vásároljunk – osztotta meg velünk nyári élményeit a szépségkirálynő.

A lányokat félpanziós ellátással szállásolták el tíz napra egy olyan apartmanba, ami nagyon közel van a tengerparthoz.

– Mindennap egy közös étterembe mentünk reggelire és vacsorára. Hatalmas előny volt ez számunkra, hiszen így nem kellett azon gondolkodnunk, hogy mit főzzünk. A reggeli svédasztalos volt, annyit szedhettünk, amennyit csak szerettünk volna, és bőven volt választék. Vacsorára minden este három lehetőség közül lehetett választani. A kínálat akkora volt, hogy a tíz nap alatt egyszer sem ettük ugyanazt. Az ételek finomak, és a tányérunkat mindig bőven megpakolták. Szeretem, ha a szállás közel van a tengerparthoz, hiszen nem kellemes a melegben a megpakolt strandtáskákkal és a hatalmas úszómatracokkal sétálni. Nagyon örültünk, amikor megláttuk, hogy a szállásunk egy rövidebb, körülbelül 6–8 perces sétára van csak a tengerparttól. Az apartman nem volt túl nagy, ketten viszont bőven elfértünk benne. Nagyon tisztán tartották, és mindig tiszta törölközők vártak bennünket. Volt egy hatalmas teraszunk is, ahol esténként sok időt töltöttünk, és ahonnan gyönyörű kilátás nyílt a tengerre. Az apartman tulajdonosa nagyon kedves és vendégszerető, bármikor hozzáfordulhattunk a kérdéseinkkel – emlékezett vissza Diana.

A strandszépe a barátnőjét hívta el a nyaralására (Fotó: Tót Diana)

A strandszépe a barátnőjét hívta el a nyaralására (Fotó: Tót Diana)

Biciklitúra a tengerparton (Fotó: Tót Diana)

Biciklitúra a tengerparton (Fotó: Tót Diana)

A Strandszépe királynőjének Makarska szerelem volt első látásra. Úgy gondolja, hogy a város a fiataloknak, az idősebbeknek és a családosoknak is tökéletes üdülőhelye lehet.

– Ez a hely számos szórakozási lehetőséget nyújt. A természet lélegzetelállító, a tenger vize kristálytiszta, a part tiszta és rendezett, tele van fenyőkkel, ezért bőven lehet találni árnyékot, ha az ember kicsit elvonulna a nap erős sugarai elől. Igaz, mi szezon végén látogattuk meg Makarskát, de az idő még ilyenkor is fantasztikus volt, a tenger vize pedig kellemes. Minden este sétáltunk. A tengerpart mellett húzódó hosszú sétány az óvárosba vezet. Az utacska tele van kis boltokkal, éttermekkel, fagyizókkal. Makarska óvárosa a jellegzetes szűk, köves utcáival hihetetlenül hangulatos. Az ilyen városokra mondják azt, hogy lelkük van, amit egyértelműen érezni is lehetett. Néha a kikötőben sétáltunk, megcsodáltuk a gyönyörű hajókat, bámultuk a csillagokat, és közben élveztük az éttermekből kiszűrődő hangulatos dallamokat.

A lányok egy tengeralattjáró túrával és egy spliti kirándulással is kiegészítették élménytárukat a nyaralás ideje alatt.

Egy nyaraláson akár új ismeretségek is születhetnek (Fotó: Tót Diana)

Egy nyaraláson akár új ismeretségek is születhetnek (Fotó: Tót Diana)

– Egy nap elmentünk egy rövid túrára egy fél-tengeralattjáróval, melynek falai és padlója üvegből volt, így figyelni tudtuk közben a halakat, ki tudtunk menni a fedélzetére is, ahonnan gyönyörű a kilátás. Kerékpárt is béreltünk egy teljes napra, amivel egészen a szomszédos városig mentünk, mindvégig közvetlenül a tengerpart mellett tekertünk. Ellátogattunk Splitbe is egy egész napra. Ezeken kívül számos más programra is lehetőség van. Szervezett kirándulások keretében különböző nemzeti parkokba lehet ellátogatni, hajótúrákra menni és a vízi sportokat is ki lehet próbálni.

Bulatovity Márta, a Titelprevoz tulajdonosa lapunknak elmondta, hogy már most nagy az érdeklődés a makarskai nyaralások iránt, és aki márciusig foglal időpontot, az kedvezménnyel nyaralhat.

– Mi szervezzük az utat, autóbusszal szállítjuk el az érdeklődőket, begyűjtjük az utasokat Vajdaság több településéről is, és egészen az apartmanig visszük őket. Ha valaki saját gépkocsival szeretne oda eljutni, azt is biztonságosan megteheti. Az út kiváló, a helyszínen pedig parkolási lehetőséget nyújtunk minden ügyfelünknek. Több apartman közül válogathat az, aki minél előbb bejelentkezik nálunk. Természetesen ebben az évben is támogatni szeretnénk a Magyar Szó Strandszépe szépségversenyét, minden csak megbeszélés kérdése – nyilatkozta a tulajdonos.