2024. április 19., péntek

Hét számért cserébe hatmillió euró

Szabadkára került a lottó főnyereménye

1, 3, 7, 10, 19, 20, 30. Egy egyszerű számsor, ami az egyszerű embernek nem sokat mond. Hallatán néhány matematikus talán felkapja a fejét, és megpróbál valamilyen törvényszerűséget találni benne. A számsor azonban egyvalakit boldoggá tett, ugyanis számára ez – írd és mondd – pontosan 716 879 535,00 dinárt – avagy 6,05 millió eurót – jelent.

Ebben a trafikban fizették be a nyertes szelvényt (Fotó: Gergely Árpád)

Ebben a trafikban fizették be a nyertes szelvényt (Fotó: Gergely Árpád)

Kedden tartották a hetes lottó negyedik fordulójának húzását, és az 1347 darab ötös és a 48 darab hatostalálat mellett egy hetes született. Az már az első pillanatban nyilvánosságra került, hogy a nyertes szelvényt Szabadkán fizették be, és csakhamar az is kiderült, hogy az említett szelvényt pontosan melyik lottózóban adták fel. Szerdán ellátogattunk a Majsai Úti Általános Iskola közvetlen közelében, a Kosta Trifković utcában lévő üzlethelyiséghez, ahol már egy újvidéki stáb forgatott, akik szintén a nagy nyeremény befizetésének helyszínére voltak kíváncsiak. Az üzletben, amely nem kizárólag lottózó, nem is tagadták, hogy náluk fizették be a nyertes szelvényt, hisz mint mondták, ez a tény már mindenki előtt nyilvánvaló. Az elárusító válaszolt is néhány kérdésünkre, és mint mondta, napról napra sokan megfordulnak az üzletben, különösen kedden és pénteken nagy számban fizetik be a lottószelvényeket, és leggyakrabban kettő vagy három sort játszanak meg a Fortuna kegyeit keresők. Mint megtudtuk, az üzletnek sok állandó kuncsaftja van, akik egyetlen húzást sem mulasztanak el, de olyanok is akadnak szép számmal, akik csak átutazóban térnek be hozzájuk.

A szerencsés nyertes személye természetesen nem ismert, és talán ez így is van jól, azonban az is természetesnek tekinthető, hogy az emberek találgatnak. A lottózó melletti kocsmából éppen távozó férfi nevetve újságolta, hogy szerinte a nyertes a kocsma rendszeres látogatója. Egyesek tudni vélik, hogy helybeli nyertesről van szó, aki Szabadka Makkhetes városrészében él. Ennek ellentmondanak azok a hírek, amelyek arról szólnak, hogy a szerencsés még csak nem is szabadkai.

Az üzletnek sok állandó kuncsaftja van, akik egyetlen húzást sem mulasztanak el (Fotó: Gergely Árpád)

Az üzletnek sok állandó kuncsaftja van, akik egyetlen húzást sem mulasztanak el (Fotó: Gergely Árpád)

Habár a személye nem ismert, annyit azonban tudunk róla, hogy a nyertes szelvényen tíz darab kombinációt játszott meg, és a hetes mellett két háromtalálatosa is volt. A nyertes pár millióval „nehezebb lett”, és nem csak dinárban kifejezve, hisz a fentebb összeg euróba átszámolva is hatmilliót tesz ki. A szerencsés nyertes élete minden bizonnyal nagy változásokon esik át az elkövetkező időszakban, még akkor is, ha tudjuk, hogy ez a bruttó összeg, aminek húsz százaléka, vagyis 1,2 millió euró adó formájában azonnal az állam zsebébe vándorol. A hatmillió euró egyébként a szerbiai Állami Szerencsejáték által valaha kiosztott legnagyobb nyeremény, és másfél millió euróval haladja meg az eddigi rekordot, amit 2010-ben Magyarkanizsán nyertek.

A nyertes lottószelvény egy személyt tehát nagyon boldoggá tett, a többieket azonban minden bizonnyal elszomorította, hisz a következő fordulóban éppen a hetes miatt a várható nyeremény „mindössze” 35 000 000 dinár, vagyis alig 300 000 euró.