2024. április 19., péntek

Új CT diagnosztikai berendezés

A nagykikindai kórházba látogatott a tartományi egészségügyi titkár

A nagykikindai kórházban üzembe helyezték az új CT (komputertomográf) diagnosztikai berendezést, amelyre már nagy szükség volt, mivel a korábbi, már kiszolgált és lestrapált CT-készülék gyakran meghibásodott, elhúzódott a javítása, ami miatt egyre hosszabb várólisták alakultak ki. Nem beszélve a javítás magas költségeiről.

Az új CT-berendezés beszerzésére a tartományi kormány 27 millió dinárt biztosított a nagykikindai kórház számára. A modern készülék az Észak-bánáti körzet minden polgára számára hozzáférhető a szükséges diagnosztikai vizsgálatok elvégzésére. A műszer üzembe helyezése alkalmából a kórházba látogatott dr. Zoran Gojković tartományi egészségügyi titkár. Mint elmondta, a tartományi kormány eddig már több mint 90 millió dinárt folyósított a nagykikindai kórház modernizálására. A pénzt a kórház orvosi felszerelésre, műszerekre fordította. Gyakorlatilag teljesen sikerült felújítani a kórház diagnosztikai részlegét, és modern berendezésekkel szerelték fel a sebészeti műtőket. A jelentős beruházások nyomán sokat javult a kórházi betegek ellátásának a színvonala.

Ugyanakkor befejezés előtt áll a kórház teljes körű rekonstrukciójának a műszaki tervdokumentációja. A szerb kormány nagyberuházási titkárságának idei befektetési tervei között szerepel a nagykikindai kórház épületének a felújítása.