2024. március 29., péntek

Tragédiába torkolló tűzeset

Újabb családi ház égett le Kishegyesen – A tűzeset során sajnos nem csak anyagi kár keletkezett
A barátok és a rokonok segítségével megkezdődött a romok eltakarítása (Lakatos János felvétele)

A barátok és a rokonok segítségével megkezdődött a romok eltakarítása (Lakatos János felvétele)

Még egy hónap sem telt el azóta, hogy leégett a Svebler család háza, máris újabb, ezúttal tragikus kimenetelű tűzeset rázta meg Kishegyest. Kedden délután leégett a Csőke család háza a Deák Ferenc utcában. A tűz 17 óra táján ütött ki, vélhetőleg a ház mögötti kazánházban. A bajt Csőke János családfő fedezte fel, aki egyedül tartózkodott otthon. A családfő átrohant a szomszédba és megkérte, hogy hívja a tűzoltókat, ő pedig visszament az égő házhoz. A szemtanúk elmondása szerint a tűz a kazánházban keletkezett, és nagyon gyorsan átterjedt a háztetőre is. A tűzoltók szűk 10 perc alatt kiértek, de a tűz olyan gyorsan terjedt, hogy a tetőt már nem tudták megmenteni.

Csőke Ferenc, János fia fél hat környékén ért haza a párjával. Ekkor a tűzoltók már nagyban oltották a tüzet. Elmondása szerint a kazánnal lehetett valami gond, az okozta a tüzet, és vélhetőleg az expanziós edény is felrobbant. Az anyagi kár jelentős, ám az igazi tragédiát mégsem ez jelenti. Ferenc apját az udvarban találta, fekvő helyzetben. Azonnal az egészségházba vitték, ám az orvosok nem tudták megmenteni az életét. Halálának oka egyelőre ismeretlen. A Csőke családot jelentős anyagi kár érte, és a tragikus haláleset miatt pótolhatatlan veszteség is.

A nehéz helyzetbe jutott család javára gyűjtés kezdődött. Minden jó szándékú ember, aki szeretne segítséget nyújtani, a Csőke család számlájára utalhatja át felajánlását: Csőke Ferenc, Deák Ferenc utca 18., 24321 Kishegyes, Societe Generale Bank, folyószámlaszám: 275-0021122265414-77.