2024. április 25., csütörtök
KUPUSZINA

Tanuljunk népmesemondást

Toldi Istvántól, Palócország örökös mesemondójától, Vajdasági Mesefától, a Népművészet Mesterétől tanulhatnak és elleshetik a mesemondás fortélyát azok, akik jelentkeznek a január 19-én szombaton kezdődő foglalkozás-sorozatra. A népmesetanfolyam céljáról, a részletekről a foglalkozásvezető beszélt.

‒ Január 19-én, szombaton délután a kupuszinai Petőfi Sándor Művelődési Egyesület könyvtártermében várunk mindenkit, a 4. és 5. osztályos gyerekektől kezdve, a fiatalokat, a felnőtteket és az időseket is, mindazokat, akik érdeklődnek a népmesemondás vagy a népmese hallgatása iránt. A hangsúlyt a népmesemondás gyakorlatára helyezzük. A rendezvényre nagyon várjuk a pedagógusokat, óvónőket, tanítókat és tanárokat is. Az alkalmankénti két- vagy háromórás foglalkozások ingyenesek lesznek és rendszeresen zajlanak majd. Kérjük, hogy érkezési szándékukat előre jelezzék nálam, a 063/ 535-733-as mobiltelefonszámon. A foglalkozásokra a résztvevők hozzanak magukkal uzsonnát.

A mesemondó összejövetelek elsődleges célja, hogy népszerűsítsük a magyar népmesét, a népmesemondást, megerősítsük a gyökerekhez való ragaszkodást, magunkban és egymásban is ‒ mondta a mesemondó. 

A Szórványlétben projektum finanszírozásában részt vesz a Köztársasági Államigazgatási és Helyi Önkormányzati Minisztérium.