2024. április 19., péntek
TEREMFOCI – ADA

A Flora csapat nyerte meg a tornát

Adán az idén külön kategóriában versenyeztek a profik és a veteránok a 20. Balog Béla-emléktornán

A szabadkai és nagykikindai játékosokból álló Flora csapatának győzelmével ért véget vasárnap Adán a 20. téli teremfocitorna, a Balog Béla-emléktorna, amelyet a községi sportszövetség szervezett Ada község önkormányzatának fővédnökségével, illetve a topolyai Sat-Trakt és a moholi Beli šator cég támogatásával.

A tornagyőztes Flora csapata (Csincsik Zsolt felvétele)

A tornagyőztes Flora csapata (Csincsik Zsolt felvétele)

A torna vasárnapi döntőjében telt ház előtt a Flora rendes játékidőben elért 2:2-es döntetlen után a büntetők jobb értékesítésével nyert a tavalyi címvédő, az óbecsei MGM Plamen gárdája ellen. A Flora már a mérkőzés 4. percében megszerezte a vezetést egy gyors és látványos ellentámadásból. Az első félidőben az óbecsei csapat többet támadott, és igyekezett kiegyenlíteni, de a helyzeteiket nem tudták gólra váltani. A 25. percben eldőlni látszott a meccs, mert a Flora növelte előnyét, de az MGM Plamen játékosai nem adták fel, aminek az lett a vége, hogy a 32. percben kiegyenlítettek. A büntetők során a Flora játékosai négyből három büntetőt értékesítettek, az óbecsei csapat viszont kétszer hibázott. Ezt megelőzően a bronzmeccsen az óbecsei Čajkini asovi 1:1-es rendes játékidő után szintén büntetőkkel győzte el a moholi Linda pékség csapatát.

A két összecsapás között játszották le a 35 év feletti veterán játékosoknak meghirdetett torna döntőjét, amelyen az adai Fausto Restaurant 2:0-ra nyert az adai és zentagunarasi játékosokból álló Mimi Decor csapata ellen.

A teremfocitorna ünnepélyes díjkiosztóval zárult, amelyen Bilicki Zoltán adai polgármester és Balog Róbert, az emléktorna névadó kapusának fia adta át díjakat a dobogós csapatoknak, valamint a legjobb játékosoknak. A legjobb kapusnak járó plakettet és a Balog Róbert által édesapja tiszteletére tett 10 000 dináros felajánlást Sava Vadaski (MGM Plamen) vehette át. A legjobb játékosnak Miloš Grubort (Flora) választották meg, a torna gólkirálya Alesandar Marjanov (Čajkini asovi) lett. Az első helyezett csapat díja 150 000 dinárt volt, a második helyezetté 80 000 dinár, a harmadik helyezett együttes 40 000 dináros jutalomban részesült, valamint újdonságként a negyedik helyen végző csapat is kapott 20 000 dinárt.

Az idei torna újdonsága volt, hogy szétválasztottuk a profi focistákat az amatőr és idősebb játékosoktól. A profi kategóriában tizenhat csapat nevezett, a veteránoknál hat gárda versenyzett. Azt tapasztaltuk, hogy a veterán korosztály érdeklődik a teremfocitorna iránt, ezért a következő alkalommal már az első naptól meghirdetjük, és nemcsak Adán és környékén, hanem szélesebb körzetben is. Jövőre a veterántorna is pénzdíjas lesz, hogy ezzel is motiváljuk az érdeklődőket, hogy esetleg távolabbról is érkezzenek a csapatok. Az idei torna egyébként színvonalasabb volt, mint korábban. Ez a nézőknek mindenképpen jó volt, mert már a csoportküzdelmek izgalmasan alakultak. Sokat elárul a színvonalról, hogy a tavalyi második és harmadik helyezett csapat már a csoportküzdelmeket sem tudta „túlélni”. Minden évben új bajnokot avatunk, ami azt üzeni a csapatoknak, hogy Adán bárki győzhet, mert biztosítjuk a fair play küzdelmet – nyilatkozta Körtvélyesi Tícián fő szervező.