2024. április 18., csütörtök

Újabb Schumacher a Formula–1 küszöbén

A tehetséges fiatal autóversenyzők általában csak akkor hozzák igazán lázba a nézőket, miután sikerült bekerülniük a Formula–1 mezőnyébe, ám napjainkban egy pilóta kivételt jelent, hiszen Schumacher a vezetékneve, és a hétszeres világbajnok Michael fiáról van szó. Mick Schumacher egy számára hihetetlen feltámadást hozó 2018-as szezon után az idén már az F1 közvetlen előszobájában, a Formula–2-ben fog versenyezni, és nehéz elképzelni olyan forgatókönyvet, amely szerint nem fog nagyon hamarosan fellépni a királykategóriába.

Mindig fokozott figyelem kíséri a korábbi ismert versenyzők gyerekeinek útját, amennyiben ők is az autósportot választják hivatásuknak, de még a szupertehetségként a köztudatba berobbant Max Verstappen körül sem volt akkora a felhajtás, mint ami jelenleg Mick Schumachert övezi. Elvégre mégiscsak a valaha volt legsikeresebb F1-es pilóta fiáról van szó, ráadásul mivel Michael egészségi állapotát továbbra is rejtély övezi, rajongói kicsit a Schumacher-legenda folytatását látják az utódban.

A most 19 éves Mick 1999-ben született, éppen azelőtt, hogy apja megkezdte volna sporttörténelmi sikersorozatát a Ferrarival. A német pilóta mindig is különösen óvta magánéletét, így sokáig nem is lehetett tudni, a fiú mennyire fogékony a családi szakma folytatására. A 2010-es évek elején kezdett aztán el komolyabban gokartozni, és amikor 2014-ben az Európa- és a világbajnokságot is dobogós helyen zárta, azzal véglegesen felhívta magára a figyelmet – dacára annak, hogy kiléte elfedésének céljából ekkoriban még Mick Jr., vagy anyja lánykori nevét használva Mick Betsch néven versenyzett.

Az együléses versenyautókba való fellépéssel vált aztán biztossá, hogy az immár nevét sem takargató kis Schumacher is komoly célokat dédelget, bár eleinte voltak kételyek afelől, hogy mennyire hordozza apja versenyzői génjeit, hiszen egy erősebb szezont mindig egy szürkébb követett. Sikerült azonban feljebb lépdelnie, a nemzeti szintű F4-es bajnokságok után az európai F3-as sorozatba érkezett meg 2017-ben, ahol viszont másfél szezont a középmezőnyben töltött, ismét lelohasztva rajongóinak lelkesedését. 2018 derekán azonban váratlan fordulat történt a teljesítményében, hirtelen elkezdett sorozatban versenyeket nyerni, és az év végére a bajnoki tabella első helyén találta magát, leszorítva onnan a sokáig favoritnak tűnő, a Red Bull támogatását élvező Dan Ticktumot.

A siker után kézenfekvő volt, hogy 2019-re következő szintként a Formula–2-be szerződik, ami már a legutolsó lépcsőfok az F1 előtt. Így is tett, bár eredményei és reklámértéke miatt talán lett volna lehetősége azonnal az F1-be ugrani is, de Mick és a karrierjét egyengető stáb nem akartak kihagyni egyetlen lépcsőt sem. A Schumacher név különleges, érzékeny státusza miatt egyelőre minden fél óvatos: apja két korábbi csapatával, a Mercedesszel és a Ferrarival már létrejött egy informális kapcsolat, de eddig nem történt hivatalos elköteleződés. És bizonyosan szaglászik már a fiatal tehetségekre lecsapni szerető Red Bull is – az ősszel még egy olyan pletyka is napvilágot látott, hogy a pilótaszűkében lévő energiaitalosok akár már az idénre szívesen beültetnék őt a Toro Rossóba, de aztán a sztorinak nem lett folytatása, Mick az F2-ben szerepel az idén, amely 12 helyszínre együtt utazik az F1 mezőnyével.

Az egyik legnagyobb elismerésnek örvendő szakember, Ross Brawn, akinek az apja mind a hét világbajnoki címszerzésében komoly szerepet játszott, szintén nem sürgeti a fiatal versenyzőt: „Nagyon izgatottá tesz, hogy ilyen jól szerepel, sok szép emléket hoz fel bennem. Mick egy nagyon érett fiatalember, de szerintem ő is tudja, hogy tovább kell fejlődnie ahhoz, hogy készen álljon az F1-re. Ehhez a Formula–2 a következő logikus lépés számára. Ma már igazán sok a hasonlóság az F2 és az F1 között, ráadásul sok pályát is megtanulhat.”

Egy pár éve életbe lépett rendszer szerint csak azon pilóták versenyezhetnek az F1-ben, akik a kisebb kategóriákban már elértek bizonyos sikereket, de Mick Schumacher 2018-ban teljesítette ezt a szintet, így elviekben már egy esetleg gyengébben alakuló F2-es idény sem akadályozhatja meg őt ebben. Tudva, hogy az autósport leghíresebb vezetéknevének újbóli F1-es feltűnését mekkora érdeklődés övezné, elképzelhetetlennek tűnik, hogy a rátermettségét már igazoló Mick ne kapja meg a debütálási lehetőséget valamelyik csapattól, akár már 2020-ban.

És még egy Schumacher!

Ahogy az előző generációban is két Schumachert ismertünk, úgy a történet most sem lehet teljes a hatszoros nagydíjgyőztes Ralf Schumacher fiának, Mick unokatestvérének megemlítése nélkül, a most 17 éves David ugyanis szintén a családi mesterség folytatása mellett döntött. Ő még csak egy éve lépett fel a versenyautók világába a legalsó szinteken, így még lehetetlen tudni, hogy milyen magasra juthat, de egészen nosztalgikus együttállás lenne, ha egy napon ismét két Schumachernek szoríthatnának a nézők.