2024. március 28., csütörtök

Vučević: Választások állami és nem pártérdekekből történnek

A Szerb Haladó Párt alelnöke nem érti az ellenzék miért ódzkodik az előrehozott választásoktól

–  Döntés még nem született, de egy ideje már beszélgetünk az előrehozott parlamenti választások kérdéséről a párt vezetőjével Aleksandar Vučić államfővel, aki szerint az ország érdekei mindenek előtt valók –  hangzott el a szerb közszolgálati televízió reggeli műsorában, ahol Miloš Vučević Újvidék polgármestere, a Szerb Haladó Párt alelnökeként nyilatkozott.

– A fő kérdés mindenképpen az, hogy a koszovói helyzetet, a régió stabilitását, az új beruházásokat tekintve itt van-e az ideje most a parlamenti választásoknak – tette hozzá Vučević, de kiemelte, a párt érdekeit valóban az szolgálná a legjobban, ha előre hoznák és még idén megtartanák a választásokat.

A politikus a hetek óta tartó tüntetésekre utalva azt is kifejtette, szavazóhelyeken a polgárok tökéletesen megmutathatják milyen úton látnák szívesen ezt az országot haladni.

– Az embereknek inkább az urnák előtt kellene véleményt nyilvánítani, mintsem az utcán. Nem értem az ellenzéki vezetőket, mert úgy tűnik ők menekülnek a rendkívüli választásoktól – Húzta alá Miloš Vučević.