2024. április 25., csütörtök

Tömegverekedések a Julianus-naptár szerinti újévköszöntőn

Belgrádban számos verekedéssel kezdődött a Julianus-naptár szerinti új év. Ma reggelre a rendőrségnek és a mentőegységeknek is több verekedés színhelyére kellett kiszállniuk, ezekben két fiatal férfi súlyosan megsérült. A Beta hírügynökség adatai alapján 14 verekedést jegyeztek, és mindegyikben ittas fiatalok vettek részt.

A Belgrád város képviselő-testületének épülete közelében éjjel 2 órakor történt balesetben két 17 éves fiatalnál kellett a sürgősségi csapatoknak interveniálni, az itt történt tömegverekedésben a fiúk súlyos sérüléseket szenvedtek. Az egyik fiatalembert a képviselő-testület épülete mellett található Pionir parkban látták el, majd a sürgősségire szállították. A másik fiatalnak a Nikola Pašić téren nyújtottak segítséget, neki a combcsontja tört el és súlyos fejsérülések érték.

Az orvosi csapatoknak ezen az éjszakán 133-szor kellett a helyszínre sietniük, ezek közül 26 esetben közterületen kellett segítséget nyújtaniuk. Így a központi buszállomáshoz közeli Lomina utcában, ahol egy migránst késeltek meg. Újbelgrádban közlekedési baleset is történt, amelyben egy nő könnyebben megsérült meg.

A Juliánus-naptár szerinti új év köszöntését az idén Belgrádban a Szent Száva-templom előtti téren szervezték meg, ahol több százan hallgatták meg a Leksington bend koncertjét, illetve  éjfél előtt együtt imádkoztak, majd gyönyörködtek a tűzijátékban.