2024. április 24., szerda

Kecmanović első nagy főtáblája!

A 19 éves Verdascóval, Đoković Kruegerrel kezd – Troicki is a táblán – Murray Melbourne után felhagy a tenisszel?

Két szerbiai teniszező jutott túl az Australian Open selejtezőjén. Viktor Troicki és Miomir Kecmanović így csatlakozott a Đoković, Lajović, Tipsarević, Györe és Krajinović ötöshöz, míg a női táblán Aleksandra Krunić egyedül maradt, hisz Ivana Jorović jó kezdés után tegnap kikapott a brit Harriet Darttól.

Andy Murray érthetően szomorúan hagyta el a melbourne-i sajtókonferenciát (Fotó: Beta/AP)

Andy Murray érthetően szomorúan hagyta el a melbourne-i sajtókonferenciát (Fotó: Beta/AP)

A veterán Troicki a három melbourne-i győzelemmel jelezte, hogy jobb éve lehetne, mint amilyen a tavalyi volt, és esetleg visszakapaszkodhat a 100 legjobb közé is, amit a 19 éves Kecmanović már csaknem teljesített. A belgrádi tehetség tegnap könnyedén győzte le a tapasztaltabb brazil Thiago Monteirót, és rövid pályafutása során először szerepelhet egy Grand slam-torna fő táblán. Eddigi legjobbja a tavalyi 2. selejtező forduló volt a Roland Garroson és az US Openen. Kecmanović máris 27 pontot gyűjtött, ami a naprakész lista 102. helyét jelenti, vagyis csaknem biztos, hogy két hét múlva legalább a 105. és 110. hely között találja magát.

Kecmanović az 1. fordulóban a nálánál 16 évvel idősebb, és a ranglistán 28. helyezett spanyol veteránnal, Fernando Verdascóval találkozik, Troicki első ellenfele is spanyol, a 25 éves, és 73. helyezett Roberto Carballes lesz. Ugyanakkor Novak Đoković is megtudta első riválisa nevét, aki az alig ismert 25 éves, és a ranglistán 231. amerikai Mitchell Krueger. Az amerikai tavaly Indian Wellsben Krajinovićtól, Cincinnatiban pedig Lajovićtól szenvedett sima vereséget.

Mivel a szervezők még nem tették közzé a hétfői első melbourne-i játéknap műsorát, elmondhatjuk, hogy az 1. fordulóban már néhány meccs érdekesnek ígérkezik. Ezek a

Wawrinka–Gulbis, Raonić–Kyrgios, Čilić–Tomić, Murray–Bautista, Edmund–Berdych és Isner–Opelka találkozók. A legutóbbi azért is, mert 208 és 211 centiméter magas amerikaiak játszanak, és ez lesz a nagy tornák minden idők „legmagasabb” meccse.

Andy Murray mérkőzésére sokan azért lesznek kíváncsiak, mert a volt világelső és háromszoros GS-bajnok tegnap bejelentette, hogy krónikus sérülése sehogyan sem gyógyul, és ezért nagy a valószínűsége, hogy Melbourne után felhagy a játékkal.

A női tábla 1. fordulójában a Halep–Kanepi meccset előzi meg nagy érdeklődés, hisz a világelső román épp az észttől kapott ki a tavalyi US Open 1. fordulójában.