2024. április 24., szerda

Sarri: A játékvezetők nem tudják használni a VAR-t

Kepa szabálytalanul állította meg a Spurs csatárát (Fotó: Beta/AP)

Kepa szabálytalanul állította meg a Spurs csatárát (Fotó: Beta/AP)

Parázs viták színhelyévé vált a londoni Wembley stadion az angol ligakupa kedd esti elődöntőjének első összecsapása során. A Tottenham és a Chelsea derbijén egyetlen gól született, amelyet Harry Kane szerzett. Az eset különlegessége, hogy míg a bajnokságban nem, addig a ligakupában használják a videobírót az élvonalbeli csapatok pályáján, ezúttal épp egy kétes eset döntött a meccs sorsáról. A 23. percben Kane-t szöktették, aki leshatáron mozgott, majd Kepa szabálytalanul állította meg a támadót a tizenhatoson belül. A visszajátszást követően a bíró tizenegyest ítélt, a Spurs tízese pedig higgadtan értékesítette azt. A szabálytalanság és a büntető elrúgása között több mint 3 perc telt el. A Chelsea menedzsere – jogosan – kritizálta a meglévő rendszert. „Az angol bírók még nem tudják, hogyan kéne használni a videoasszisztenst. Les volt, egyértelműen, a partjelző is megállt. Amikor Olaszországban bevezették, kész katasztrófa volt. Most az angolokon a sor, hogy megtanulják, bár az furcsa, hogy a Premier League-ben nem alkalmazzák, a Ligakupában pedig igen” – nyilatkozta dühödten Maurizio Sarri a mérkőzés lefújását követően.

Az eredmény ezt követően már nem változott, így a második meccsen a Tottenham előnyből rajtol. A másik ágon Burton–Manchester City találkozót rendeztek, Guardiola csapata pedig egyáltalán nem kegyelmezett a harmadosztályú csapatnak. A manchesteriek kilenc gólt rúgtak a meccsen, ebből négyet Gabriel Jesus szerzett, de Zinchenko, De Bruyne, Foden, Walker és Mahrez is betalált. A visszavágó – amelyet január 23-án játszanak – csak formalitás lesz, a spanyol szakember valószínűleg a tartalékoknak ad lehetőséget. A ligakupa döntőjét február 24-én rendezik majd a Wembley-ben.

Az igazi meglepetés Franciaországból érkezett, hiszen a PSG vereséget szenvedett és kiesett a kupából. A párizsi kirakatcsapat legyőzője a Guingamp volt, amely három tizenegyest kapott a kilencven perc alatt, ebből kettőt sikerült értékesíteni, ennek köszönhetően 2:1-re verték a címvédőt.